Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Aile Bakanlığı'na atanan Derya Yanık'ın Adnan Oktar'ın düzenlediği Çırağan Sarayı'ndaki iftara katıldığı ortaya çıktı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Aile Bakanlığı'na atanan Derya Yanık, geçmiş dönemdeki sosyal medya paylaşımları ve ziyaretleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Oda TV'den Hakan Erol'un haberine göre, Yanık'ın son olarak Adnan Oktar Cemaati içinde önemli bir pozisyonda bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmayan Meral Kalça’nın bilgisayarından Derya Yanık'ın adı çıktı.

İFTAR LİSTELERİNDE İSMİ YER ALIYOR

Kalça’nın bilgisayarındaki dökümanların içinde yer alan “Notlar” kısmında; birçok sanatçı siyasetçi, patron ve din adamının isimlerine rastlanıldı. 

Söz konusu not; Oktar Cemaati'nin operasyon gününe kadar geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonunu içeriyor.

CEMAATİN EN ETKİLİ İSİMLERİNDEN BİRİ DAVET ETMİŞ

''23 Mayıs 2018'' tarihli notta, Çırağan Sarayı’na iftar için çağrılacaklar listesi oluşturulurken, Derya Yanık’ın da davetliler arasında olduğu görüldü. Oktarcıların Yanık için tuttuğu notta, cemaatin en etkili isimlerinden biri olan Meltem Arıkan’ın ismini vermesi dikkat çekti.

Tutulan notta; Yanık’ı davet eden ismin Meltem Arıkan olduğu ve Yanık’ın Meltem Arıkan’ın misafiri olduğu belirtiliyor.

OKTAR İLE İFTAR FOTOĞRAFI

Derya Yanık’ın Oktarcılarla ilişkisinin 2018’den önceye de dayanması dikkat çekti. Yanık’ın, Oktarcıların 2015 yılındaki iftar davetine katıldığı ve Adnan Oktar’la sohbet ettiği ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraf, Oktarcıların web sitelerinde hâlâ durması da dikkat çekti.