Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek belediye başkanlığından istifa eden Rasim Arı, yaptığı canlı yayında hakkındaki kaset iddiaları için "Eğer ki varsa böyle bir durum, bu olay sadece eşim Melek Arı'yı ilgilendirir." dedi.

AKP'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek belediye başkanlığından istifa eden Rasim Arı, sosyal medyadan yaptığı canlı yayın ile hakkındaki iddialara yanıt verdi. 

Yaklaşık 2 saat süren canlı yayında eşi Melek Arı ile ekran karşısına geçen Rasim Arı, ilk olarak kendisi ile ilgili gündeme getirilen "kaset" iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Nevşehir Kent Haber'in aktardığına göre; anlık olarak 3 bin kişinin izlediği ve Rasim Arı’nın evinde yapılan bu yayının arka planında Ersan Erkut da yer aldı. Erkut’un zaman zaman sesi yayına yansıdı.

“KASETİM YOK”

"Kasetim varsa bir tek kişi izlemiş mi?" diyen Arı, "Eğer ki varsa böyle bir durum, bu olay sadece eşim Melek Arı'yı ilgilendirir. Ama öyle bir şey söz konusu değildir. Bir Allah'ın kulu beni bağ evlerinde basmamıştır." ifadelerini kullandı. 

GERÇEK DIŞI FOTOĞRAFLAR YAYDILAR

Ayrıca eski başkan Arı, bir kadın ile birlikte yer aldığı ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı izleyicilere gösterdi. Fotoğraf ile tamamen oynandığını iddia eden Arı,orijinal görseli de paylaştı.

Bu gerçek dışı fotoğrafların Belediye Başkanlığı döneminde görevden uzaklaştırdığı 3 kişi tarafından Nevşehir kamuoyuna yayıldığını öne süren Rasim Arı, “Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

RASİM ARI’YA DAVA DERSİ VERMEYE ÇALIŞAN KİM?

AKP Nevşehir Kongresine de değinen Arı, isim vermeyerek üstü kapalı bir şekilde salonda yaptığı konuşma ile birilerinin kendisine dava dersi vermeye çalıştığını dile getirerek, “Ben dava adamıyım. Şahıslara darılırım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' a asla darılmadım, küsmedim. İl kongresinde dava dersi verenler kendine baksın. Onlar kol kola Fetö ile dolaşırken, mülakatlara hazırlanırken ben dava peşindeydim. Fetöcüler ile mahkemelik oluyordum. Kimse kongrede çıkıp bana dava dersi vermeye çalışmasın." dedi.

Arı’nın bu kongre konuşmasında kimi kast ettiği de kafalarda soru işaretleri bıraktı.

“MEHMET SAVRAN DÜZGÜN BİR İNSANDIR”

Mevcut Başkan Mehmet Savran konusuna da değinen Rasim Arı, kendisinden övgüler ile söz ederek, “Kendisi gerçekten düzgün bir insandır. İnşallah kendisi şehrimizde güzel işler yapacaktır." dedi

“BENİ YALNIZ BIRAKTILAR”

Belediye başkanlığı sürecinde kendisi ile görüşmeye çalışan, her gün kendisini arayanların istifa ettiği günden sonra bir anda çark ettiğini iddia eden Arı, “En çok kızdığım konu budur. Başkanlık sürecimde peşimden ayrılmayan, bana yakın olmak için her yolu deneyenler maalesef istifamı verdiğimde arkamdan işler çevirdiler. Beni yalnız bıraktılar.” dedi.

“İSTİFAMIN NEDENİ SAĞLIK SORUNUDUR”

“Rasim Arı gerçekten sağlık sorunlarından mı istifa etti, yoksa istifa mı ettirildi?” soruları cevap beklerken, Arı yine aynı cümleleri tekrarlayarak “ Görevim sırasında sağlığım bozulmuştu. Yatağımda yatamaz hale gelmiştim. Çok şükür sağlık sorunlarım artık düzeldi. Görevden istifa sebebimde sağlık sorunlarıdır.” dedi.