Haber Aydın’a Google News'te abone olun


Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde son yerel seçimlerde göreve gelen ve göreve gelir gelmez önceki dönem işe alınan 67 personeli işten çıkartan Bozdoğan Belediye Başkanı AKP’li Ufuk Altıntaş’a yargıdan tokat gibi yanıt geldi.

Aydın Bozdoğan ilçesinde son yapılan yerel seçimlerde görevi CHP’li Başkan Salim Tümer Apaydın’dan devralan AKP’li Ufuk Altıntaş’ın işine son verdiği 67 kişi mahkeme kararı ile işlerine geri döndü. Bozdoğan Asliye Hukuk Mahkemesi’nde (İş Mahkemesi sıfatı ile) görülen davanın 3.oturumunda mahkeme, işten atılan belediye çalışanlarının işe iadelerine karar verdi. İşçilerin resmi alacağı olan kişi başı 140 bin lira ve tazminat tutarlarının belediye tarafından ödenmesine karar verildi. Karar ile birlikte Bozdoğan Belediyesi’nin milyonlarca liralık tazminat ödemesi yapacağı öğrenildi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır: Belediye 10 milyon TL’lik zarara uğratılmıştır

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır şu ifadeleri kullandı:

Bozdoğan’da göreve gelir gelmez Bozdoğan halkının evlatlarını işten çıkararak, işçilerin ekmeği ile oynamakla ilk icraatını yapan Bozdoğan Belediye başkanına karşı işçi kardeşlerimizin açtıkları  67 davayı kazanması ile birlikte haklılıkları yeniden tescillendi.
Liyakatten yoksun, sosyal belediyecilik anlayışından uzak bir şekilde görevini sürdüren belediye başkanı sadece işçi kardeşlerimizin hakkını yemekle kalmamış, işçilerimizi hem manevi hem maddi olarak zor durumda bırakırken aynı zaman da belediyeyi bu işçilerimizi işten çıkarma sürecinde yaklaşık 10 milyon TL’lik zarara uğratmıştır.
Hukuk mücadelesinden haklı çıkan işçilerimizin biran önce belediyedeki işlerine geri dönmeleri ve haklarının teslim edilmesi zorunluluk haline gelmiştir. İşçi kardeşlerimizin sesini duymayan, yaşadıkları zorlukları görmezden gelen belediye başkanı, artık kişisel hırs ve ötekileştirmeden uzak bir anlayışla işçi kardeşlerimize hakkını teslim etmesi, emekçi kardeşlerimizin ise alın teri ile çalışarak Bozdoğan halkına hizmet etmesini sağlamalıdır. İşçi kardeşlerimizin belediyede işe giriş sürecinin takipçisi olacağız.