İktidar partisi tarafından başlatılan Nazilli Millet Bahçesi projesinde ortaya çıkan görüntüler pes dedirtti. Yaklaşık 11 Milyon TL harcanan ve 29 Ekim 2020’de açılacak sözü verilen Millet Bahçesi’ne bakanlar moloz yığını ve yıkıntıdan başka bir şey göremiyor. Çevrede duran moloz ve çöpleri gören vatandaşlar duruma tepki gösterirken, projenin ne aşamada olduğu bilinmiyor.

Polis okulunu törenle yıkmışlardı

Virane halde duran Nazilli Millet Bahçesi arazisinde önceden Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu binası bulunuyor. Nazilli için adeta ‘bacasız fabrika’ olan Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu, esnaf için de geçim kaynağıydı.

2012’de düzenlenen ve AK Partili bir çok ismin katıldığı ‘yıkım töreninde’ konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “"Nazilli Polis Meslek Yüksek okulumuz kapanmayacak ve Nazilli ilçemizden başka bir yere gitmeyecektir. Daha modern tesisleri ile şehrimizde hizmet vermeye devam edecektir. Tesislerin inşaatının tamamlanmasının ardından, Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren devam edecektir" demişti.

Okul gelmedi, Millet Bahçesi açılmadı

AK Partili milletvekillerinin sık sık vaat konusu yaptığı alanda başlayan Millet Bahçesi çalışmaları da Nazillilerin tadını kaçırdı. Projenin belirtilen tarihte açılamadığını söyleyen vatandaşlar, “Burada kocaman bir virane var. Zaten ihtiyaç olmayan bir projeydi ancak 11 milyon liraya yakın para harcandı. Şimdi hali ortada” dedi.

11 milyon liralık virane

Geçtiğimiz yıl Millet Bahçesi’nde inceleme yapan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını öne sürmüştü. AK Partili Erim, Millet Bahçesi’nin içinde kıraathane de olacağını söylemiş, demir kıvırma makinasının başında poz vermeyi de ihmal etmemişti.

Gelinen noktada projenin ne durumda olduğu belirsizliğini koruyor. Dışı ve bazı bölgeleri adeta virane halde olan Millet Bahçesi’yle ilgili endişelerini dile getiren Nazillililer, “Burada Nazilli ile özdeşleşen Polis okulumuz vardı. Geldiler yıktılar, yenisini yapmadılar. Millet Bahçesi dediler onun da durumu ortada. Korkumuz bu alanın da Adliye Sarayı, Çıldır Havalimanı, PTT Hizmet Binası vaatlerine benzeyecek olması. Yaklaşık 11 milyon lira bir paradan bahsediliyor ama görüntüler hiç iç açıcı değil” ifadelerini kullandı.