Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Balıkesir'de haftalık Ezberbozan Mecmuası'nın sahibi olan Gazeteci Levent Mercan'a saldırı düzenlendi.

 Balıkesir'de haftalık Ezberbozan Mecmuası'nın sahibi olan Gazeteci Levent Mercan Edremit'ten Havran'a giderken yol üzerinde aracı durdurularak saldırıya uğradı.

Gazeteci Levent Mercan'a düzenlenen saldırının ardından Balıkesir İli Gazeteciler Radyo ve Televizyoncular Derneği üyesi Osman Yurdusev sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınayarak şunları yazdı:

"Balıkesir'de Dernek üyemiz Levent Mercan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz Körfez bölgemizden Balıkesir'e gelirken Havran İvrindi virajlarında aracı başka bir araç tarafından önü kesilerek durdurulan Levent Mercan'a saldıran kişilerin Biran önce yakalanmalıdır.."

 Öteyandan Edremit Belediyesi eski Başkanı Kamil Saka da sosyal medya hesabından yaptığı "Levent Mercan’ a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne, basın özgürlüğüne bir saldırıdır. Basının zorla sildirilmesi, görev yapmalarının engellenmesi kesinlikle kabul edilemez. Adalet gibi, özgür basın da herkese lazımdır" açıklama ile saldırıyı kınadı.

2013 YILINDA DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Gazeteci Levent Mercan'a 2013 yılında da saldırı olmuş aracına pompalı tüfekle ateş edilmişti.