AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Emekli amiraller bildirisi’nin ardından yapılan değerlendirme toplantısı sonrası konuşuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz bunların, FETÖ'cü hainlerin başlattıkları 15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin yanında olduğunu görmedik. Bir gece yarısı gerçekleştirilen bu eylem kesinlikle art niyetli bir girişimdir. Böyle bir girişimde bulunulması asla kabul edilemez."

Ayrıntılar geliyor..

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantıya şu isimler katıldı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
MİT Başkanı Hakan Fidan
İletişim Başkanı Fahrettin Altun
Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal
Cumhurbaşkanlığı Hukukla Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz

NE OLMUŞTU?

104 emekli amiral, Montrö tartışmaları ve ‘takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımlamıştı. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. Saray ve AKP sözcüleri ise bildiriye tepki göstermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, ‘104 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bu tartışmaların ardından Erdoğan bugün Saray’da bir değerlendirme toplantısı ve ardından da AKP MYK ile toplantı yapma kararı almıştı.