Kuşadası Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülen hizmet ve yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Geçmiş dönemin aksine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak Kuşadası için önemli projelere imza atan Başkan Ömer Günel, kentin ihtiyacı olan tüm hizmetleri planlanan proje takvimine göre bir bir hayata geçiriyor.

Turistik çarşılar yenileniyor

Kuşadası’nda, kentin turistik çarşılarını modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlatılan yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Altı noktada 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalarda, 4 farklı kurum iş birliği ve uyum içerisinde mesai harcıyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından turistik çarşılarda yürütülen üstyapı çalışmalarında toplam 30 bin metrekarelik doğal taş döşenmiş olacak. Öte yandan, Kuşadası’ndaki tabela karmaşası için de harekete geçen Kuşadası Belediyesi, getirilen yeni düzenleme ile tabelalarda plastik malzeme kullanımını yasakladı. Tabelalarda, tek tip olacak şekilde ahşap zemin üzerine ve metal ve alüminyum malzeme kullanılacak.

Turistik tesisler yenileniyor

Önceki dönemlerde adeta virane şekilde işleten Kuşadası Belediyesi ARYA A.Ş işletmeleri de yeni sezona yenilenen yüzleriyle hazırlanıyor. Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Arya AŞ. tarafından işletilen kafeterya, restoran ve çay bahçelerini daha sağlıklı bir alt yapıya ve modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlatılan projelendirme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında öncelikle Gazibeğendi, Atatürk Bulvarı, Bülent Ecevit Parkı ve Güvercinada’da yer alan tesislerin elektrik, su ve kanalizasyon alt yapıları ile mutfak, depo ve oturma alanları yenilenecek. Ardından tesisler yeniden dekore edilerek çok daha kaliteli ve estetik bir görünüme kavuşturulacak.

Üstyapıda büyük dönüşüm

Kuşadası Belediyesi tarafından kentte yürütülen üstyapı çalışmalarında da büyük aşama kat edildi. İkiçeşmelik, Türkmen, Güzelçamlı, Ege Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde binlerce metrekarelik asfalt çalışması yapıldı.

Kaderine terk edilen İkiçeşmelik Mahallesi’nin çehresi değişiyor

Kuşadası’nda Belediye Başkanı Ömer Günel’in başlattığı alt ve üstyapı yenileme seferberliği kentin en eski mahallerinden biri olan İkiçeşmelik’te devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekipler mahallede bulunan 1 cadde ile 19 sokağın alt ve üst yapısını komple yeniliyor.

Öte yandan, bölge sakinlerinin en önemli ihtiyacı olan taziye evi için de kollarını sıvayan Kuşadası Belediyesi ekipleri, Taziye evi ve Park Alanı’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Siyasilerden Başkan Ömer Günel’e övgü dolu sözler

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in başarılı çalışmaları, farklı siyasi partilere mensup Kuşadalılar tarafından da takdir ediliyor. Kuşadası Belediyesi’nin önceki dönem meclis üyelerinden AK Partili Zafer Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Başkan Ömer Günel’den övgü dolu sözlerle bahsetti. AK Partili Üstün, “Görev süresinin neredeyse yarısı geçti. Başkan Ömer Günel, çalışkanlığı ve ayrımsız insani yaklaşımlarıyla ön planda. BAŞARILI” ifadelerini paylaştı.

Kuşadası Belediyesi’nin eski Başkanvekili Abdullah Sarı ise Kuşadası Belediyesi’nin fotoğrafını paylaşarak, “Umut veren 2. yıl. Duran enerjiyi üretime geçiren Başkan Günel Kuşadası’nda Belediye var dedirtti” ifadelerini yazdı.

Kuşadalılar memnun

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’İn çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise, “Kuşadası tarihinde görmediği hizmeti 2 yılda gördü. Belediye Başkanımız çok çalışıyor. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.