Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "yeniden haftasonu yasaklarıyla" birlikte internette en çok aranan konu "bu haftasonu" yapılacak düğünler oldu. Ancak resmi açıklama geldi...

İçişleri Bakanlığı valiliklere Covid-19 tedbirleri kapsamında ‘Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi’ konulu genelge gönderdi.

Bu hafta sonu (3-4 Nisan) için önceden tarih alınmış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar bu akşam açıklanan kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Covid-19 bulaşında önemli nedenlerden aile ve akraba ziyareti gibi ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik ise bilgilendirmeye ağırlık verilecek.

Türkiye 2 Mart’tan itibaren ‘kontrollü normalleşme’ süreci başlatmıştı. 1 Mart’ta vaka sayısı 9 bin 891’di. Sayı 27 Mart’ta 30 bin 21’e ulaştı. Son olarak bugünkü sayı 32 bin 404’tü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni önlemleri şöyle açıklamıştı:

-Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

-Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.

-Lokanta ve kafe gibi işletmeler tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışmaya devam edecek.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Yeni haritaya göre, yalnızca Şırnak'ın rengi düşük riski temsil eden mavide kaldı.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19'da yüksek riskli iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Güncellenen risk haritasına göre; Ankara, İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride yer aldı.