Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Arife Çevik, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Dönemin Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Müjgan Dalgıç, gazeteci Durmuş Tuna ve Numan Ölmez hakkında iftira yorumları yapan Levent Özyurt isimli sahte sitenin kullanıcısına ulaşıldı.

EVİNDE İNCELEME YAPILDI

Sahte sitenin gerçek kullanıcısı şikayetçi olan kişilerden “uzlaşma” istemesi ve ret karşılığı alması sonucunda dava açıldı.

Özel hayatın ihlali, hakaret ve iftiradan dolayı maddi ve manevi mahkeme süreci başladı. Davanın ilk duruşmasında Söke Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı gereği şüphelinin evinde arama yapılmasına ve gerekli delillerin toplanması istendi. Karar sonrası şüphelinin evinde yapılan aramada el konulan cep telefonu gerekli incelemenin yapılması için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne gönderildi. İncelemede bahse konu olan fotoğrafın cep telefonunda saklanıp saklanmadığına ve aynı cep telefonundan "Levent Özyurt" kullanıcı adı ile Facebook’a fotoğrafın yüklenip yüklenmediği araştırıldı. Yapılan inceleme sonrası mahkemeye gönderilen uzman raporunda söz konusu fotoğrafların cep telefonunda bulunduğu, fotoğrafların telefonundan çıktığı, Levent Özyurt kullanıcı profilinin şüpheli A. Ç’a ait olduğunun tespit edildi. Ayrıca şüpheli A.Ç’un müştekinin izni ve rızası olmaksızın fotoğrafları çekerek sosyal medyaya koyduğu ve Özel Hayatın Gizliliği İhlal Suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi.

HERŞEYİ İTİRAF ETMİŞ

"Levent Özyurt" adlı sahte sitenin kullanıcısı olan A.Ç mahkeme süreci başlamadan önce dosyanın uzlaştırıcıya gitmesi üzerine şikayetçiye ulaşmaya çalışmış aracı gönderip  “uzlaşma bürosunda buluşup konuşalım. Gerekirse para vereyim ve davadan vazgeçin. Ben bu olayda yalnız değilim. Gerekirse hepsini tek tek size anlatırım. Kumpas ve karalama içerikli haberleri T.Ö, M.K, M.G, Ö.İ.K, B.S, D.A, P.G isimli şahıslarında bilgisi var. Daha bir çok kişi Kumpas ve karalama içerikli haberlere şahit. Bir watshap havuzu vardı ve fotoğraflar orada toplanıyordu. Bazı kişilere yazı yazılıyordu. Bilmesi gereken en yetkili kişi bunları en ince detayına kadar biliyordu. Davayı geri çekin ki, bu konuda her türlü bilgiyi sizlerle paylaşayım” dediği iddia edildi.

Şimdi ise; davanın seyrinin ne olacağı ve yaptıkları delillerle sabit olan şüpheli şahsın nasıl bir savunma yapacağı ve bunun sonucunda ceza alıp almayacağı merak ediliyor.