Esnafın ve vatandaşın zor durumda olduğunu vurgulayan Başkan Dinç, “Normalleşme takviminin açıklanmasını, artık kontrollü de olsa normal bir hayata döneceğimiz günleri büyük bir hevesle bekliyoruz. Ama en çok da aylardır; iş, aş kaygısı ne yazık ki bir türlü bitmeyen çalışamaz hale gelen, dükkânını kapatan vatandaşlarımız bekliyor. Vatandaşımızın gerçeklerinde bihaber iktidar partisinde siyaset yapanlar peki ne yapıyorlar, hiçbir açıklama olsun yapmıyorlar mı? Yapmazlar mı, hem de ne açıklama! “artık ev sahibi olmak da araba sahibi olmak da hiç de zor değil” deyiveriyorlar” dedi.

‘Memlekette bardakta çiçek yağı alıyor millet’

Ayçiçek yağına yapılan zamların sonrasında vatandaşın bardakta çiçek yağı aldığını hatırlatan Başkan Dinç, “Vatandaşın derdiyle ilgi düzeyleri işte böyle iyot gibi açığa çıkıveriyor. Memlekette bardakta çiçek yağı alıyor millet, perişan, şunların açıklamalarına bakın hele” dedi.

Gıda ürünlerine yapılan zamları aktaran Başkan Dinç, “Geçtiğimiz günlerde Birleşik Kamu-İş bir çalışma sonucu yayınladı. Halkın en fazla tükettiği 76 gıda maddesinin fiyatları üzerinde ve çok çarpıcı sonuçları olan bir çalışma. Bakın son bir yılda bu ülkede meyveye %153, sebzeye % 58 zam gelmiş. Bakliyat ürünlerine ise % 26, süt yumurta ürünlerine % 35. Bu 76 başlıklı gıda sepetine yıllık gelen ortalama zam ise % 29,7 olarak gerçekleşmiş. Sen milletin ücretine zammı çay kaşığıyla ver, o da işi olana tabi, markete gittiğinde sanayi tipi kepçeyle al” dedi.

Başkan Dinç açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Yani demem o ki sevgili dostlar, çarşı pazar el, cep her şeyi yakıyor. Bizim AKP yöneticisi beyzadeler de giden ucuz ucuz ev alın araba alın diyor.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mu demeli, bunlar herhalde kendileri evleri arabaları boncuk gibi diyor, milleti de öyle sanıyor mu demeli, varın gerisini sizler söyleyin…