Ptt kargo hizmetleri hem yurt içinde hem de yurtdışında verilmektedir. Sürecin daha hızlı işlemesi adına kullanıcılar isterlerse ptt kargomat şubelerini de kullanabilirler. Kargo personelinin eve ya da işyerine gelmesini beklemende dileyen herkes gönderisini bu noktalara bırakarak kargo için ilk adımı atabilir. Tüm gönderiler zamanında karşı adrese teslim edilecektir. Kargo hizmetleri 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak devam ettirilmektedir. “Her yere zamanında” sloganıyla hizmet veren Ptt kargodan 444 1 788 numaralı çağrı merkezi üzerinden de yararlanılabilir. Bu uygulamada kargo adresten teslim alınacaktır. Teslim türü ne olursa olsun bütün gönderiler için Ptt kargo sorgulama hizmetinden yararlanılabilmektedir.

 

Ptt Kargo Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ptt kargo sorgulama işlemleri kurumun internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu uygulama bilgi amaçlı olup barkod numarası kullanılmaktadır. Barkod numarası gönderi kargoya verildikten sonra ilgili telefon numarasına otomatik olarak gönderilmektedir. Eğer gönderi ptt şubesine elden teslim edildiyse ilgili numara makbuzda yazmaktadır. Toplam 13 haneden meydana gelen takip numarası yazılırken ilgili ekranda numaraları doğru yazmaya özen gösterilmelidir. Bu numara ile kargonun çıkış ve varış adresleri, ne zaman ve hangi tarihte ne işlem yapıldığı, tahmini teslimat tarihi gibi bilgilere ulaşılabilir. Böylece kargonun adrese ne zaman varacağı, kim tarafından teslim alındığı, teslim saati hakkında da bilgi alınabilir.

 

Ptt Gönderi Takibi

Ptt gönderi takibi günün her saatinde yapılabilir. Kargo dağıtımları ise Pazar hariç diğer günlerde yapılmaktadır. Kargo varış şubesine ulaşıp dağıtıma çıktığında kayıtlı telefon numarasına bilgilendirme mesajı gönderilmektedir. Mesaj iletildikten sonra en geç birkaç saat içerisinde gönderi teslim edilmektedir. Ptt kargo sorgulama ekranında bununla ilgili bilgi yer almaktadır. Eğer teslim bilgilerinde bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa bu durumda çağrı merkezi ile iletişime geçilmelidir.