Aydın'ın her yerinde geleceğe dönük uzun yıllar kullanılabilecek altyapı yapmaya devam eden ekipler, Efeler ilçesinde ASTİS'te 1.400 mm ve 800 mm çapında yağmur suyu kollektör hatlarının yapımına devam ediyor. Efeler'de Doğu Gazi Bulvarı’nda da içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmasını tüm hızıyla sürdüren ekipler, kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Bozdoğan ilçesi Örtülü Mahallesi'nde de 2 bin metre içme suyu isale hattı yapıyor.

ASKİ ekipleri, Kuşadası ilçesi Davutlar-Güzelçamlı grup kanalizasyon yapım işi kapsamında Davutlar TM-2 atık su terfi merkezi yapımını gerçekleştiriyor. Buharkent'te de çalışmalarını sürdüren ekipler Feslek Mahallesi'nin içme suyu şebeke hattını yenilerken, Karacasu'nun Dikmen Mahallesi'nde de 3 bin metrelik içme suyu isale hattı yapımını devam ettiriyor.

Başkan Çerçioğlu: Binlerce kilometre hat yaptık

ASKİ'nin yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şimdiye kadar binlerce kilometrelik çalışma yapıldığının altını çizdi. Aydın'da yenilenmemiş hat bırakmamak için ekiplerin yaz-kış demeden 12 ay boyunca çalıştığını hatırlatan Başkan Çerçioğlu, "Aydın'ı altyapısındaki dönüşümü sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın daha da kaliteli hizmet almasını sağlamak için çalışıyoruz. Aydın genelinde yaptığımız çalışmalarla altyapının 40-50 yıl boyunca sorunsuz kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için şimdiye kadar binlerce kilometre hat çalışması yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.