AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlaşma çalışmalarından biri olan Askıda Su Faturası Kampanyası’na yönelik kullandığı ifadelere tepkiler sürüyor. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Can, Vatandaş aç, ülkede ekonomik buhran var, millet kırılıyor. AKP’li Metin Yavuz sosyal dayanışmayı eleştiriyor. Sen önce halk bu duruma nasıl geldi onun hesabını ver. Halk bir kuru ekmeğe nasıl muhtaç oldu? Su parasını elektrik parasını nasıl ödeyemez duruma geldi? Çiftçinin ineği, motoru, tarım aleti nasıl icralık oldu bunların cevabını ver önce!” ifadelerini yazdı.

Başkan Çakır: Halkın midesine giren kuru ekmekte gözü olanın gözü çıksın

AK Partili Yavuz’a bir tepki de CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Çakır’dan geldi. Başkan Çakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

AKP’li Metin Yavuz; işsizlik almış başını gidiyor. Çalışanların %43'ü açlık sınırının altındaki ücret alıyor. Enflasyon uçmuş. Kimileri 5 maaş alıyor. AKP’li Metin Yavuz’un mevkiidaşı ‘Kuru ekmek yediyse aç değildir’ diyor. Vatandaş kuru ekmek yerken AKP’li Metin Yavuz Aydın Büyükşehir Belediyesinin sosyal dayanışmasını eleştiriyor. Kalkıp bir destek de ben vereyim demiyor. Halkın midesine giren kuru ekmekte gözü olanın gözü çıksın. Halkı kuru ekmeğe muhtaç eden baskıcı zihniyet tarih önünde hesap verecektir.

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dursun Evren de yaptığı açıklama ile AK Partili Metin Yavuz’u sert sözlerle eleştirdi. CHP’li Evren, “Halkın vicdanında ezildiniz. Halkı açlığa yoksulluğa mahkum edip su faturasını ödeyemez hale getirip sonra Aydın Büyükşehir Belediyemizin başlattığı sosyal yardımlaşmayı eleştirmek nasıl bir ruh halidir? Halkın içine düştüğü bu durumdan Metin Yavuz ve AKP sorumludur. İyi ki Özlem Çerçioğlu var diyeceği yerde eleştirmek içine düştüğü buhranı gösteriyor. Allah tez vakitte şifasını versin. Halk şifasını ilk seçimde kendi elleri ile verecek. Önce bir lokma ekmeğe muhtaç edip sonra kuru ekmeği vatandaşa ödül gören zihniyet halkın vicdanında ezilmeye mahkûmdur” dedi.