2020 yılında başarı düzeyi ile öne çıkan Büyükşehir ilçe belediye başkanları sıralamasında CHP’li ilçe belediye başkanları öne çıktı. Türkiye genelindeki ilçe belediyeler arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı M.Murat Çalık yüzde 69.5 oranla birinci olurken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yüzde 68.7 oranla ikinci, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de yüzde 67.4 oranla üçüncü sırada yer aldı.

CHP’li başkanlar yükselişte, AKP’li başkanlar düşüşte

Türkiye’deki büyükşehirlerde gerçekleştirilen araştırmalarda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden beri görevde olan büyükşehir belediye başkanlarının, bugün seçim olsa elde edecekleri oy grafiğindeki değişim oranı açıklandı. Açıklanan verilere göre Cumhuriyet Halk Partili Belediye büyükşehir belediye başkanları oylarını arttırırken AK Partili başkanların gerilediği görüldü.

Başkan Özlem Çerçioğlu yine zirvede

Geçtiğimiz günlerde Objektif Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmada da oyunu rekor seviyede arttırdığı ortaya çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Avrasya Araştırma’nın sonuçlarında da zirveye yerleşti.

Koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir seferberlik hamlesi başlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun oy oranındaki yükseliş, pandemi döneminde devam eden hizmet ve yatırımlar ile sosyal çalışmaların yansıması olarak değerlendirildi.

31 Mart 2019 seçimlerinde %53,94 oy alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Bugün yerel seçim olsa’ oy oranının %59,2 olduğu tespit edildi.