CHP’li Altıntaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Birkaç günden bu yana AKP Aydın Milletvekilleri teker teker şimdiye kadar uykuda olduklarını söyleyip gördükleri rüyaları anlatmaya başladılar… Birer magazin figürü olsaydı bu arkadaşlar, herhalde birer uslanmaz hayalperestsiniz der, güler geçerdim. Ancak acı olan şu ki bu cümlelerin sahipleri iktidar partisinin Aydın Milletvekili.
Vah şu Aydın’ımın haline… Ötekiler deseniz, dün ortaya çıktı ki birisi hanımının müdürü olduğu yeri tüp deposu yapmış keyfi yerinde… Çiftçi kooperatifinin bahçesi hem de. Eee kim ne yapsın bu durumda Aydın insanının derdini çilesini… Daha geçen gün hükümetin istatistik kurumu haline gelmiş olan TÜİK işsizlik rakamlarını açıklıyor… %25 diyor gençlerde işsizliğe, bakın devlete göre bile 4 gencimizden birisi işsiz… Kazın ayağı ise öyle bile değil, konuyla ilgili araştırma yapan sivil toplum örgütleri %52,9 diyor aynı rakama, 2 gençten birinin işi yok… Ee bizim Aydın’da da mesela bakıyorlar iş yok güç yok, madem millet evde yatıyor hizmete de gerek yok… Bakın son 2 ayda şu ya da bu şekilde Aydın’ın çeşitli bölgelerinde tam 87 kez elektriği kesiyor... Zaten pahalı ama madem üretim yok boş verin altyapıyı da... Sonra hayatın her alanında aksamalar. Peki, Türkiye’de her alanda işler böyle mi gidiyor? Tabi ki hayır, dün basına yansıdı; 9 milyar TL (eski parayla 9 katrilyonluk) değerinde yol ihalesi verilen müteahhitte 9 milyar TL değerinde vergi muafiyeti tanınıyor… “Ödeme kardeşim vergini ne gerek var, zaten dükkânını boş kasayla kapatan esnafa biz bir şekilde çöküp alıyoruz vergiyi” değil mi? Çiftçi 105 liradan yem alır ama 2,5 liraya süt satamaz, “boş verin çiftçiyi de bitsin batsın kimin umurunda”… İşte bizim Türkiye’de ve Aydın’da iktidar partisinin durumu ne yazık ki bu... Emekli bitmiş, memur ezilmiş de ezilmiş… Takılmış AKP “dolarla mı maaş alıyorsunuz” aklının peşine hızla uçuruma sürüklüyor memleketi.
AKP Aydın Milletvekillerine seslenmek istiyorum;
Arkadaşlar, bırakın rüyayı, hülyayı… Memleketin, Aydın’ın gündemine dönün... Gerçeklere bakın… Aydın ekonomisi alarm veriyor hükümetiniz sayesinde. Başlayıp da bitirebildiğiniz tek bir proje yok, bari ekonomik olarak daha fazla dibe gömülmeden Aydın için bir takım destekler koparın şu hükümetinizden… Bakın size bir ipucu vereceğim; hükümetinizin yol müteahhidine tanıdığınız 10 katrilyona yaklaşan vergi muafiyetinin onda biri bile Aydın’ı şaha kaldırır... Biz Aydınlıların herhangi birinin sizin gözünüzde o müteahhit kadar kıymetinin olmadığını hepimiz biliyoruz zaten, ama hepimiz, yani 1.100.000 Aydınlı eksi sizler, herhalde o müteahhittin onda biri olsun değerinde varızdır değil mi?