Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili, MKYK Üyesi Metin Yavuz’un partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik kullandığı ifadeler Türkiye’nin gündemine oturdu. Binlerce vatandaş AK Partili Yavuz’a tepki gösterirken, siyasetçiler, kadın örgütleri, STK’lar ve siyasi partilerden Başkan Çerçioğlu’na destek mesajı yağdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Saygısızlığın toleresi yoktur! Başarılarıyla Aydın'ın kalbinde taht kurmuş Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yapılan ayıp karşısında AKP'li vekili saygıya davet ediyoruz. Bu hastalıklı laflar başkanımızı ne yıpratabilir ne de yıldırabilir...Özür dileyin!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na yönelik kullanılan çirkin ithamları kınıyoruz. Bir kadının gücünü, başarısını hazmedemeyen bu zihniyetin karşısında dayanışma ile birlikte durmaya devam edeceğiz. Hayatın her alanını "Kadın Güzelleştirir"...
Özlem Çerçioğlu
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Kadınlar hakkında söz söyleme hakkına sahip olmayan böylesi erkeklerin hadsizliğine pabuç bırakacak değiliz. Kadınlık ve annelik üzerinden yaptığınız ne siyaset ne temsiliyet! Bu, zavallı bir acziyet... Başkanımız Özlem Çerçioğlu yalnız değildir.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na kadın kimliği üzerinden yapılan saldırı, başarısızlığın ve ezilmişliğin dışa vurumudur. Kadını hakir gören bu gerici zihniyetle mücadele etmeye, Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz.
Feyza Altun: Anne kimliğine uygun bir davranışı yok ne demek? Sen kimsin? Binlerin seçtiği bir belediye başkanı, başarılı bir kadın, anne... Salt senin köle formuna uymuyor diye neyle itham ediyorsun? Başarılı kadınlara alışacaksınız. Özlem Çerçioğlu yalnız değildir.
CHP PM Üyesi Deniz Demir: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na kadın ve anne kimliği üzerinden son derece nezaketsiz açıklamalarda bulunan bu şahsı kınıyorum!
CHP Aydın Milletvekili, PM Üyesi Bülent Tezcan: AK Parti milletvekili Metin Yavuz’un düzeyi düşük üslubuna Aydın yabancı değildi. Ancak Özlem Çerçioğlu hakkında, kadın kimliği üzerinden yaptığı son hakaretler, alçalmanın tarifini yeniden yapmayı gerektirecek düzeyde. Allah kimseye alçalacak düzeyde seçim yenilgisi vermesin.
Atilla Taş: Aydın Akp milletvekili Metin Yavuz’un Sn. Özlem Çerçioğlu‘na kadın kimliği üzerinden çirkin bir şekilde belden aşağı vuruyor! Kaç senedir bükümediğiniz bileği bari öpmesini bilseydiniz. Hani kadın ya, işte o kadın sizi sürekli yeniyor. Ayıptır ayıp! Az üslup!
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız: Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu'na karşı kadın kimliğini kullanarak saldırmak isteyen zihniyetin daima karşısında olacağız. Başkanımızın vizyonu, Aydın'a kazandırdığı değerler ortadadır
CHP Kadın Kolları Eski Genel Başkanı Fatma Köse: Yaptığı hizmetlerle Aydın halkının gönlünde taht kurmuş olan Belediye Başkanımız, Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’na yönelik basın organlarında başlatılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyorum.
CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman: Kadının dokunduğu çöl yeşerir. Halka yönelik hizmetleriyle kahramanlaşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu‘na yönelik yandaş medya tarafından başlatılan karalama ve linç kampanyasını şiddetle kınıyorum.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin: AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu için söyledikleri açıkça kadın düşmanlığıdır! Kadınları ötekileştiren, siyasi özne olma varlığını reddeden, kadını ikincilleştiren bu zihniyeti kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.