2 bin 700 yıllık geçmişe sahip arenanın yüzey çalışmalarını yürüten Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Sedat Akkurnaz, çalışmaların Ekim ayında başlayacağını duyurdu.

Nazilli Belediyesi olarak bu sürecin başından sonuna kadar gereken desteği vereceklerini bildiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Bu süreçte Nazilli Belediyesi olarak işbirliği gerçekleştirdiğimiz Aydın Valiliğimize, Nazilli Kaymakamlığımıza, İl Kültür Müdürlüğümüze; desteklerini bizzat konuyu ele alarak gösteren Aydın Milletvekillerimiz Mustafa Savaş ve Bekir Kuvvet Erim'e, Nazilli Ticaret Odası'na ve Nazilli Ticaret Borsamıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımız ve tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük bir sorumluluk örneği göstererek muvafakat namelerini imzalayan 11 yer sahibi hemşehrilerimize teşekkürü borç bilirim” dedi.

Bozyurt Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından Mastaura Antik Kenti’nin bulunduğu alanda yer alan arazi sahiplerine muvafakat name imzalatıldı.