Yazılı bir açıklama yapan Başkan Çankır, “Didim Belediye Başkanımız Deniz Atabay an itibari ile görevinin başındadır. Bugün öğle saatlerinde Sabah Gazetesi, A Haber vb. yayın organlarında çıkan Didim Belediye Başkanı tutuklandı haberleri yalandır, algı operasyonudur ve 1 haftadır yürütülen kumpasın devamıdır. Partimizin mensubu Belediye Başkanımız geçmişte, 6 yıl önce; özel hayatına ilişkin kumpasla çekilen bir video nedeniyle rant, tarikat ve siyaset mühendisliği şebekesinin hedefi ve kurbanı haline gelmiştir. Didim’de tüm yurttaşlar tarafından bilinen bir inşaat-rant şebekesinin Başkanımız Deniz Atabay’a düzenledikleri kumpas eski Fetöcülerin elinde harmanlanarak tecavüz senaryosuna dönüştürülmüştür” dedi.

Kumpasın detaylarını aktaran Başkan Çankır, “Yandaş medyanın servis ettiği görüntüdeki kişiler yerine, anılan haberlerde uydurma kişilikler ve olaylar yaratılarak kirli ve ahlaksız bir tecavüz senaryosu yeniden yazılmıştır. FETÖ’cü alışkanlıklarını sürdüren gizli FETÖ’cüler er ya da geç tarih önünde hesap verecektir. İktidar yandaşı medya ve tarikat uzantıları olan siyasetçiler; tarikat şeyhlerinin tecavüz tutuklanma haberlerini içselleştirememiştir. Birlikte verdikleri pozları, yaptıkları açılışları, katıldıkları programları millete gösteren ve gerçeği kamuoyuyla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi’ni toplum nezdinde küçültmek ve aşağılamak istemektedirler” dedi.

Başkan Çankır açıklamasının devamında, “Bilinmelidir ki; adalet er ya da geç tecelli edecektir. Vicdanların adaleti, ruhunu satılığa çıkaran soysuzların her daim takipçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.