Yerel seçimlere 3 yıl kala AK Parti Aydın’da adaylık tartışmaları alevleniyor. Geçtiğimiz günlerde adaylık konusunda Rıza Posacı’dan yana tavır alan MKYK Üyesi Metin Yavuz’un ardından Mehmet Erdem sert bir çıkışla Yavuz’a parti teamüllerini hatırlatmıştı. 23.24 ve 26. Dönem Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı isteğini saklamıyor.

Metin Yavuz Rıza Posacı’nın ismini ortaya attı, Mehmet Erdem vites yükseltti

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un Rıza Posacı’nın ismini ortaya atmasının ardından Mehmet Erdem’in sosyal medyayı daha aktif kullanmaya başlaması dikkat çekti. Adaylık tartışmalarının başlamasından ardından paylaşımlar yapmaya başlayan Erdem’in Genel Merkez ve parti tabanında Metin Yavuz ve Rıza Posacı aleyhinde çalışmalar yürüttüğü iddia ediliyor.

Mustafa Savaş 3.kez şansını denemek istiyor

Öte yandan CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun karşısında 2 kez seçim kaybeden AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın da 3.kez aday olarak seçimlere girmek istediği ifade ediliyor. Bir kez daha şansını denemek isteyen Savaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimler aracılığıyla niyetini açıkladığı söyleniyor.

Şimdiden birbirlerine girdiler

Yerel seçimlere uzun bir süre olmasına rağmen AK Parti’li isimlerin adaylık kavgasının büyüyerek devam edeceği öngörülüyor. Mehmet Erdem-Metin Yavuz Rıza Posacı-Mustafa Savaş arasında adaylık tartışmasının şimdilik perde arkasında devam ettiği ancak sürecin ilerlemesiyle beraber birbirlerinin altını oymak isteyen isimlerin daha sert mesajlar verebileceği konuşuluyor.

Parti tabanı rahatsız

AK Parti’li Erdem, Posacı, Yavuz ve Savaş arasında yaşanan adaylık geriliminin partiye zarar verdiğini söyleyen partililer, CHP’li Özlem Çerçioğlu karşısında seçim kazanmanın bu tabloyla mümkün olmadığını ifade ederek AK Parti’li vekillerin kavgasının anlamsız olduğunu ifade ediyor.