Türkiye’de vatandaşın alım gücü günden güne düşüyor. Dolar, Euro ve altında üst üste rekor kırılırken fiyatlar da aynı paralelde artış gösteriyor. Eskiden 50-60 liraya pazara çıktığını söyleyen vatandaşlar şimdi ise her şeyi taneyle almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Hayat pahalılığından şikayet eden vatandaşlar, “5 liradan aşağı hiçbir meyvenin yanına yaklaşılmıyor. 1 kilo alsan 3 tane geliyor. 5 kişiyiz kime yedireceğiz” ifadeleriyle yaşadıkları durumu aktardı.

İşte Haber Aydın’ın pazar yerinde mikrofon uzattığı vatandaşların açıklamaları;

“Aldığım para bana yetmiyor. Bütün pazarı dolaşıyorum nerede 1 kuruş eksik oradan almak istiyorum. Çok zor geçiniyoruz. Hayat çok pahalı. Enflasyon yok diyorlar ya ben görüyorum enflasyonu. Salgından önce de vardı bu durum. Salgın bahane oldu”
“Pahalılık, enflasyon, dolar çıkmış başını gidiyor. Bunları indirmesi lazım. Bunlar bırakmışlar”
“Her geçen gün alım gücü düşüyor. Normal enflasyon ile kağıt üzerindeki birbirini tutmuyor”
“Memur emeklisiyim, ancak geçinmeye çalışıyorum. Düşüyor alım gücü gün geçtikçe. Her şey ateş pahası”
“Maaşlar yüzde 6 arttı, döviz yüzde 20-25 arttı. Ekonomi dibe vurdu. Bakalım sonumuz ne olacak. Üretim yok, her şey tüketimde. Yarından ümit yok hiç. Belirsizlik var”
“Maaşlar karnımızı doyurmuyor. 2 senedir et girmedi evime. Bu kadar basit”
“Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Mucizelerle yaşıyoruz. Geçen sene 30-40 liraya yaptığımız pazar 100 lira yetmiyor. Peyniri, eti, kurusu yok. Yöneticilerin bizi düşündüğü yok”
“Pek iyi olacağa benzemiyor. Akşamın gelişi sabahtan belli olur”