Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mersin, “AKP Aydın İl Başkanı son zamanlarda gerçekten şüyu vukuundan beter işlere imza atıyor. Hadi yaptığı, hükümetin yapmasına vesile olduğu tek bir icraatı anlatamıyor, söyleyemiyor onu anladık; ancak sırf söyleyebilmek, konuşabilmek adına durmaksızın içi boş, mesnetsiz, tutarsız iddialar ortaya atmak, siyaset yapmak değil; olsa olsa gelen il kongresinde koltuğu koruma derdi olabilir. Ne de olsa bu aralar AKP’ de dönen tek kavga olmayan koltukların kavgası” dedi.

Aydın’ın ören yerlerine Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin destek olduğunu ifade eden Başkan Mersin, “Bakın turizmden bahsediyor; arkadaş memleketin çevresi sayenizde ateş çemberi olmuş, turist sayenizde ülkemize gelmekten imtina eder oldu. Buna rağmen Aydın Büyükşehir Belediyemiz ören yerlerimize mütemadiyen destek oluyor. Hasedinizden çatlasanız da on binlerce turist bugün Arapapıştı Kanyonu’nu ziyaret ediyor, Bozdoğan halkı turizmden para kazanıyor. Eski otogar alanlarını söylüyor, ama bunu o parselleri Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin elinden alan eski Aydın valisine soramıyor” dedi.

Paşa Yaylası’ndaki otelin fotoğraflarını paylaşan Başkan Mersin, “Bakın açıklamamın ekinde yıllarca belediyemizce işletilip, elinden alınan Paşa Yaylası’ndaki otelin bugünkü fotoğraflarını paylaşıyorum. Ne hale getirdiniz, insanımızın hizmet aldığı o güzelim tesisleri. Yaptırmama psikolojiniz öyle gözünüzü bürümüş ki; kamu kaynağı çürümüş, vatandaş hizmet alamamış, gerçekten umurunuzda değil” dedi.

Başkan Mersin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Tarıma değiniyor; çiftçimizi içine düşürdükleri durumu dile getiremiyor, ‘batık bu ne de olsa’ diyerek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri ve bir marka haline gelen Ege Et’e gözlerini kapatıyor. Ege Yem’i, Ege Süt’ü, artık tüm ülkeden talep alan Ata tohumları projelerini görmeye gözü yetmiyor.
Ilıcabaşı Ayter alanından bahsediyor, alanın valiliğe ait olduğunu, Büyükşehir’e verilmediğini bile bilmiyor.
Topyatağı’nı söylüyor, başka kurumun olduğunu bilmiyor.
Stadyum diyor, gerek olduğunda hemen yapılacağını kabullenemiyor.
Işıklı Doğal Yaşam Parkı diyor, 300 dönümünün kamulaştırmasının tamamlandığını bilmek işine gelmiyor.
Bak Ömer Özmen,
Siz olsanız buralarda, Tekstil’de avm yapardınız, apartman yapardınız.
Biz ise, kamulaştırıp park yapıyoruz, park!
Aydın’da Büyükşehir Belediyespor Sultanlar Ligi’nde; Fenerbahçe’yle, Eczacıbaşı’yla, Vakıfbank’la mücadele ediyor, Avrupa Kupalarına katıldı, finallere kaldı da; bütün Aydın destek verdi, yekvücut oldu, senden tık yok tık!..
Özmen;
Senin Aydın’daki başarısızlığın, AKP hezimetleri tarihe geçti.
İl kongren yakın, çırpınmaların bundan, onun da farkındayım.
Sanki kazanabilecekmişsiniz gibi, hepiniz koltuk kavgasına düşmüşsünüz, ama bildiğin, gece rüyalarına giren gerçeği bir de ben sana söyleyeyim mi? Bu şehirde hiçbir alanda ama hiçbir alanda KA-ZA-NA-MA-YA-CAK-SI-NIZ!..