CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Bugün sizlere Aydın Bürokrasisine ilişkin çarşıdan pazardan kulağıma gelen bir bilgiyi paylaşacağım. Ancak önce kısa bir bilgi aktarmak isterim. Biliyorsunuz devlete, yani kamuya ait araziler; yerine ve ihtiyaçlara göre, kimi zaman kamu hizmetlerinde kullanılır, kimi zamanda o alanda bir ihtiyaç yoksa, hele hele arazi çok kıymetliyse, yatırımlara gelir sağlamak üzere değerlendirilir. Bu durum memleketin 81 vilayetinde böyledir hep” dedi.

Bir bürokratın Aydın’ın en kıymetli arazisinde lojman yapmaya çalıştığını öne süren Başkan Mersin, “İddia o ki; Aydın’da tabiri caizse şehrin en ama en kıymetli yerinde bir kamu arazisi vardır. Milyonlarca lira değerinde bu arsa üstelik de konut imarlıdır. Yani devletin elinde altın yumurtlayan bir tavuk. Yeni yatırımlar yapılabilmesi için hazır kaynak. Derken bu güzel arsa ilimizde görev yapan bir bürokratın dikkatini çekiyor. Şehrin böbrek yatağında “böyle bir arsayı alsam, kendime lojman yapıp, keyfime baksam ne iyi olur” diyor. Ancak düşünüyor kendi kendine bu kurnaz bürokrat, devlet yıllardır bu lojman külfetinden kurtulmaya çalışıyor, hatta memleketteki kamu lojmanlarını satıyor, ben lojman yapacağım dersem, hem de şehrin en kıymetli yerine, vermezler, yedirmezler diyor bu arsayı bana. Peki ne mi yapıyor? Sosyo-kültürel tesis yapacağım derim, kimse bir şey yapamaz. Gık diyemez. Ben de kurumuma da yakın bu araziye yaparım yalnızca kendi oturacağım lojmanımı, kılçıksız çıkarım bu işten diyor. Ve iddiaya göre tam da öyle oluyor. Devletin milyonlarca liralık bu arsası sosyo-kültürel tesis yapacak diye bu kuruma verilip, iş kapatılıyor” dedi.

Başkan Mersin açıklamasının devamında şunları söyledi:

Evet sosyo-kültürel tesis yapılacaksa başımızın üstünde yeri var, ancak eğer bu beyefendi üst katına kendine lojman yapmaya kalkarsanız, Aydın halkı yakanızı bırakmaz.
Halen daha melekler dişi mi erkek mi tartışması gibi, 3 yıl sonrasının adaylık kavgasıyla uğraşan AKP vekilleri, size soruyorum… Kim bu bürokrat? Haberiniz var mı bu işten? Yoksa hükümet kesinlikle lojman saltanatına karşıyken sizi demi ayakta uyuttular?