Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mersin, “Son günlerde iktidar partisinin Aydın yönetiminde ilginç gelişmeler yaşanıyor… Memleket genelinde yaşananları her biri bir kenara bırakmış, bunlar birbirleriyle adaylık kavgasına tutuşmuşlar… Halk Mustafa Savaş’a güvenmiyor, Metin Yavuz Bay Posacı aday olsun diyor, koltuk kavgası almış başını gidiyor… Gerçekten ibretle izliyorum” dedi.

AKP Aydın’ın adaylık tartışmalarının olduğu günlerde ülke ekonomisinin kötüye gittiğini anlatan Başkan Mersin, “Peki, bu arada memlekette ne mi oluyor? Çokomelli açıklamalarıyla, doların uçuşunu kaçışını meşrulaştırmaya çalışan Maliye Bakanımız; “Dolarla mı maaş alıyorsun?” diye muhatabına sorarak, bırak 10 lira olsa da siz bunu kafanıza takmayın demeye çalışıyor… E tabi bu millet, dövizle memlekete neler alındığından zaten bi-haber… km/cent garantili otoyollarımız, köprülerimizde olmadığına göre, e bütün Avrupa’ya yetecek kadar petrol, doğalgaz rezervlerimizde olduğuna göre, biz avama düşen arkamıza yaslanıp, doları falan düşünmeden, şirinleri izlemek olsa gerek. Beyler kendinize gelin, bu ülkenin bel kemiği çiftçi; mazot, gübre, yem fiyatlarından kılını kıpırdatamaz hale gelmiş… Sayenizde Aydın pazarlarında pazarcılar gramla, taneyle mal satmaya başladı” dedi.

CHP’li Mersin açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Memleketi ne hale getirdiniz… Birikim yapıp, bankaya 3 kuruşluk döviz koyan vatandaştan bugün, kamu bankaları komisyon kesiyor… Vatandaşın alın teri, kendi parasını geri vermiyor, kendi malını adeta vatandaşa satıyor…
18 yıldan buyana sizler ve selefleriniz hep bu şehre hayal sattınız; “benim oğlum bina okur, döner döner yine okur” misali her seçim aynı masallar, ortada hiçbir şey yok ama… Türk Hava Yolları havalimanımıza inecekti, otoyoldan Denizli’ye gidecektik, şehir hastanesinde tedavi olacaktı hastalarımız, yeni adliyemizde hizmet alacaktı Aydın, Güllük demiryoluyla üretimimiz pazara daha rahat ulaşacaktı değil mi?
Peki, getirdiğiniz nokta ne memleketi?
Kendi aranızda koltuk kavgası Aydınlıya da; siz dolarla mı maaş alıyorsunuz? Siz geçin evinize, alın 250 gram çiğdem, çitleye çitleye şirinleri izleyin…
İlk seçimde Aydın size izletecek şirinleri siz hiç merak etmeyin, birbirinizle didişmeye devam edin…