Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir skandal Aydın’ın Söke ilçesinde yaşandı. Okullarda çalıştırılacak temizlik görevlileri için MHP Söke İlçe Başkanlığı’ndan SMS yolu ile bilgilendirme yapıldı, müracaatların parti teşkilatına yapılması istendi.

Başkan Çankır sert tepki gösterdi: Bir tek yapmadığınız o kaldı

MHP Söke’den atılan mesaja tepki gösteren Başkan Çankır, “Mhp Söke İlçe Teşkilatı okullara alınacak personellerle ilgili üyelerine sms atarak müracaat merkezinin ilçe teşkilatı olacağını duyurmuş. Artık Türkiye'de liyakat kelimesinin önemi ve anlamı kalmadığı gibi yandaşlık, yanlılık ve torpilde uzmanlaşan aynı zamanda bu konuda sınır tanımayıp hak yemekten korkmayan bir zihniyet ile mücadele ediyoruz. MHP Söke İlçe Teşkilatı ne zamandan beridir İŞKUR gibi hizmet vermeye başladı? Devletin kamu kurum ve kuruluşlarına sınav soruları verilerek, en düşük puanla yerleştirilenlerini gördüğümüz bu düzene Cumhur İttifakı ortağı MHP'de ayak uydurmaya başlamış” dedi.

‘İl Başkanının bilgisi dışında olması mümkün değildir’

Açıklamasının devamında MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ile ilgili de konuşan Başkan Çankır, “Sayın Alıcık saha çalışmalarına devam ederken galiba halka bu şekilde iş, aş vaad ederek çalışmalar yapılıyor ki kendisine bağlı ilçe başkanı bu şekilde mesaj atıyor. İlçe başkanının attığı bu mesajın il başkanının bilgisi dışında olması mümkün değildir. Sayın Alıcık dönemlerinde demek ki işler böyle dönüyor olmalı ki halk bu düzene dur demek için Nazilli'de gerekeni yaptı. Biat kültürü Cumhur İttifakı ortaklarında var olduğu ve yerleştiği bu olayla resmi olarak tescillenmiştir” dedi.

‘Söke’nin yavuz vekili bu olaya ne diyecek?’

AK Parti Aydın Milletvekili Sökeli Metin Yavuz’un konuyla ilgili açıklamasını soran Başkan Çankır, “Söke'nin yavuz vekili AKP'nin temsilcisi bakalım bu olaya ne diyecek? Ortaklarını da kendine benzeten iktidar sahipleri eminim ki bu olaylara hiç yabancı değildir. Yabancı olmadıklarından bilgileri dışında da değildir. Sizde işler böyle mi yürüyor Sayın Yavuz? İktidar milletvekili olarak artık kapatın İŞKUR'u parti binalarında yürütün başvuruları. Bir tek yapmadığınız o kaldı, emin olun onu dahi yapsanız şaşırmayacak durumdayız. Bütün kadroları torpille doldurduğunuz için bütün kurumlar işleyemez ve yönetilmez hale geldi. Dışarda hakkını yediğiniz onca gencin, emekçinin ahı ve vebali ile yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çankır açıklamasının devamında şunları söyledi:

Bu memleketin topraklarında yaşayan her bir bireyin yaşamından bu memleketi yönetenler sorumludur. İnsanları din, dil, ırk ve ideoloji ayrımı yaparak ayrıştırmakla koltuklarını korumaya çalışanların son çırpınışları da fayda etmeyecek. Aş, iş ve din üzerinden siyasi rant devşirenlerle elbet sandıkta hesap soracağız. Bu memleketin insanlarına liyakati, emeği, hakkı tekrar hatırlatacağız.