Kuşadası ilçesinde Türkmen Mahallesi sınırları içinde bulunan, çevre yoluna yakın 855 ada 44 ve 45 parsellerinde yer alan bina sahip Cengiz Konuk’un bölgede yapılan inşaatlar ile ilgili yaptığı şikayet ile başlayan süreç, Kuşadası’nın eski Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın müfettişlere ifade vermesiyle devam ediyor.  Vatandaşın CİMER’e yaptığı şikayet sonrası söz konusu binaların 2011-2018 yılları arasında neden yıkılmadığının araştırılması için müfettiş görevlendirildi. Gelen müfettişler, Kuşadası’nın bir önceki dönem Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın ifadesini almaya başladı.

Kaçak yapılaşmaya göz yuman, şehrin en güzel noktalarından birisini yandaşlarına peşkeş çektiği iddia edilen Özer Kayalı’nın müfettiş ifadesi devam ederken, mağdurların avukatı da Kuşadası Belediyesi’nin önünde Özer Kayalı aleyhinde eylem yaptı.

Başkan Günel affetmedi

Kuşadası Belediyesi tarafından söz konusu kaçak yapılarla ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığı’na bildirim de bulunulduğu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen yazı ile de derhal işlem başlatıldığı öğrenildi. Başkan Günel’in talimatıyla harekete geçen Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından bahse konu binada kaçak yapıların tespit edildiği ve mühürlendiği kaydedildi.

Özer Kayalı’nın yandaşlarına göz yumduğunu ancak Ömer Günel’in adaletli davranarak yanlışa dur dediğini ifade eden vatandaşlar, Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.