Yapılan araştırmada, Özer Kayalı’nın başkanlığı döneminde Türkmen Mahallesi’nde çevre yoluna yakın bir noktada kaçak bir binayı tüm şikayetlere rağmen yıkmadığı ve yandaşları olduğu iddia edilen kişilere kıyak yaptığı belirlendi. İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği tespit edilen Özer Kayalı hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kendisine yakın isimler üzerinden Ömer Günel’i gün aşırı bakanlığa şikayet ettiği iddia edilen Özer Kayalı büyük bir sürprizle karşılaştı. Ömer Günel’in soruşturulmasını için müfettiş bekleyen Özer Kayalı hakkında kaçak bir binayı yıkmadığı için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Kuşadası Belediyesi’ne gelen müfettişler bugün Özer Kayalı’yı belediyeye çağırıp görevi kötüye kullanmaktan ifadesini aldı.

Resmi yazıyla söz konusu kaçak binayı neden yıkmadığı konusunda sorular soran İçişleri Bakanlığı müfettişleri, bu soruları bir hafta içinde cevaplandırmasını istediler. Bilindiği gibi, daha önce de Özer Kayalı kendisinden önceki dönemlerle ilgili şikayetlerde bulunmuş ancak hazırlanan müfettiş raporu sonucunda şikayetçi Özer Kayalı’nın 6 ayrı suçtan görevi kötüye kullandığı için soruşturma başlatılmış ve suçlu bulunduğu için de yargılanmasına başlanmıştı.