Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “Türkiye'nin en başarılı, en yavuz milletvekili olan Aydın AAKP milletvekili Metin Yavuz başarılı icraatlarına yeni bir başarı hikayesi daha ekledi. Milletvekili seçildiği günden bugüne kadar, yaşadığı kentin sorunlarının tek tek çözümünü sağlayan, çalışkanlığı ile tüm AKP'li milletvekillerine de örnek olan Metin Yavuz, son günlerde fotograf "çığırtkanlığına" merak sarmış durumda” dedi.

Yavuz’un tuvalet paylaşımına tepki gösteren CHP’li Gürbilek, “Aydın AKP milletvekili, gecesini gündüzüne katarak üyesi olduğu iktidar partisinin tüm imkanlarını Aydın için seferber ettirdikten sonra şimdilerde de Kuşadası'nın umumi wc' lerine el attı. Pusuya yatmış bir avcı edası ile avının fotoğraflarını çeken Metin Yavuz, sosyal medya üzerinden paylaşımları ile de "top 10" da bir numara olmuş durumda” dedi.

Yapılamayan hizmetler, işsizlik ve ekonomi üzerinden Yavuz’a yönelik ironi dolu ifadeler kullanan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Ülke ekonomisinde enflasyonu %5’lere çeken, işsizlik sorununu mucizevi şekilde çözerek dünyaya örnek olan, her ay bir fabrika açılışı ile sanayi devrimini baştan yazan, komşuları ile ilişkide başarılı siyasi manevralar yürüterek ülkemizin tüm sınırlarını gül bahçesine çeviren, ülkeye getirdiği demokrasi ile insanlığa ders veren, Türk Lirasını dünyanın en değerli para birimi yapan, dürüst ve ahlaklı siyaset ile genç nesillere örnek olan AKP'nin, en değerli Milletvekili Metin Yavuz'u bayram tatili boyunca gerçekleştirdiği kenef nöbetinden dolayı alkışlıyorum. Ülkeyi iktidara geldikleri gün itibari ile zirveye taşıyan AKP'nin değerli vekili Metin Yavuz'a bu başarı dolu hizmetleri için teşekkür ederek, " gölge etme başka ihsan istemez" atasözünü hatırlatıyorum.