Yalova'daki Yürüyen Köşk'ün bahçesinde, AKP’den Yalova belediye başkanı ve milletvekili adayı olan Aydın Demirel, kızı kızı Sevdenur için kına gecesi düzenlendi. Yalova eski belediye başkanı Vefa Salman ise Atatürk’ten yadigar köşkte yaşananlara tepki gösterdi.

Yalova'daki Yürüyen Köşk'ün bahçesinde düzenlenen kına gecesini eleştiren Salman şöyle konuştu:

Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce Yalova’dan dünyaya çevre dersi verdiği nokta burası. Ancak bu köşkün ve bu müzenin Atatürk’ün Yalova’daki üç evinden en önemlisinin içerisinde kına gecesine izin verildi. Bunu kabullenmek bir Yalovalı için mümkün değil. Yalova’nın markası sıradanlaştırılmaya, gözden düşürülmeye, hatta unutturulmaya çalışılıyor. Bunu kabullenmek, bunun karşısında durmamak mümkün değil.

“BU ATATÜRK’E SAYGISIZLIKTIR”

“Kamu vicdanı Yalova’da ayaklar altına alınıyor, incitiliyor” diyen Salman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Atatürk’e saygısızlık, mirasına sahip çıkmamak. Zaten 19 Temmuz da Yalova’nın kurtuluşu. Bunu önemsemeyerek, görmezden gelerek, gerçekleştirdi. Şunu kimse unutmasın Yalova Atatürk’ün kenti. ‘Benim kentim’ diye taçlandırdığı bir kent. Yalova’yı bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Sanki Yalova’da kına gecesi yapacak başka bir yer kalmamış gibi orayı yönetenler, Yalova Belediyesi’ni yönetenler, hangi akla hizmet ederek orasını kına gecesine tahsis ettiler. Bunu kabullenmek, bunu anlamak mümkün değil. (sözcü)