Geçtiğimiz gün, eski Bakan Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı’na eski AK Parti’li Hakan Çağlar Erürker atanmıştı. DEVA Partisi’nin sosyal medya hesabından duyurulan atama sonrası Aydın’da AK Parti cephesinde hareketlilik yaşanmıştı. Bazı partililer Erürker’e tepki gösterirken, bazı partililer ise destek mesajları paylaşmıştı. Erürker’in atamasından sonra olumlu mesajlar paylaşan siyasi isimlerin Erürker’in kadrosunda olduğu iddia edilmiş, Erürker’in atanmasının ardından AK Parti’de yaşanan şok atlatılmadan Çine Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız da istifa etmişti.

‘Erürker’i Metin Yavuz tavsiye etti’

Yaşanan gelişmeler AK Parti cephesinde üzüntü ve şaşkınlıkla karşılanırken yeni bir iddia gündeme geldi. DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında da sık sık görüştükleri iddia edilen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile Ali Babacan’ın Aydın İl Başkanı olacak isim konusunda istişare yaptıkları, Hakan Çağlar Erürker ismi üzerinde de mutabık kaldıkları iddia edildi.

AK Parti’li Yavuz’un Ali Babacan ile ilişkisi merak edilirken Aydın İl Başkanı olarak atanan Hakan Çağlar Erürker’e neden aracı olduğu ise henüz bilinmiyor.