Açıklamasının devamında AKP’li Yavuz’a seslenen Başkan Çankır, “Sayın Yavuz, İnsani nezaketim gereği size halen “Sayın” ifadesiyle hitab etmeye devam ediyorum ancak: Cumhuriyetin Kurucu unsurlarının, milli mücadeleyi veren kadroların kurduğu ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele Gazilerinin bu millete emanet ettiği partinin kongresi ile “Yunan Bayrağını” aynı cümle içinde dahi kullanmak sizin ne haddinize… Bu ne cüret. Keşke “Yunan galip gelseydi” diyen üstadınız Fesli Kadir orda dururken, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıdır bu devlete, bu millete sahip çıkan. Partinizin iktidarında, kurum tabelalarından “T.C.” ifadeleri silinirken, daha da büyüğünü yazandır Cumhuriyet Halk Partisi kadroları. “Türkiye Cumhuriyeti” ifadesinden ve kısaltmasından rahatsız olan siyasi geleneğiniz, bu milletin kurucu değerleriyle ilgili ağzınızı dahi açmayın. Hele o hain Pensilvanya menşeili terör örgütüyle ilgili söylemlerinizi misli ile şahsınıza iade ediyorum” dedi.

AKP’li Yavuz’u köşeye sıkıştırdı

AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a FETÖ soruşturması geçiren yakınlarını hatırlatan Başkan Çankır, “Dönün bakın çevrenize bakalım, var mı yakınlarınızda bu terör örgütüyle ilgili başına bir hal gelmiş olan? Haddini de maksadını da aşan bu açıklamalarınız, eğer değindiğiniz her konu başlığında sesinizi yükseltmek suretiyle, birtakım falsolarınızın üzerini örtme gayretiyse, nafile sayın vekil, kral çıplak!

“Adaya dikin bayrağı da görelim”

AKP’li Yavuz’u Eşek Adası üzerinden de eleştiren Başkan Çankır, “Yok aferin alma gayretindeyseniz, bu konuları açarak tüm falsolarınızı iyot gibi açık ediyorsunuz. Bakın Yunanla samimi bir mücadele yapmak istiyorsanız Yunan İşgalindeki Eşek adası burnumuzun dibinde, çıkın adaya dikin bayrağı da görelim. Ülkemizi düşürdüğünüz durum da tuzu biberi. Son birkaç ayda, yalnızca Aydında, on binlerce esnafımızı kuru ekmek arar hale getirdiniz, şu milleti bütün Dünya hastalıktan kırılırken, bir maske arar hale getirdiniz. Kuru kuru hedef koymakla olmuyor bu işler Sayın Yavuz, memleket ekonomisiyle dik durur, güçlü dış politikasıyla dik durur, istihdamla dik durur. Verginin vergisini alarak, ona bile durmadan zam yaparak, işçisine, çiftçisine, esnafına eziyet ederek, cebine göz dikerek dik durulmaz. Şimdi kendinize gelin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu iradesinin milletimize armağan ettiği Cumhuriyet Halk Partisine ve kongresine karşı sarf ettiğiniz iğrenç iftiralarınızı da alın ve “Yunan galibiyeti” hayalleri içinde hakka yürümüş üstadınız Fesli Mısıroğlu’na bir Fatiha da siz okuyun, hem de göğsünüzü gere gere” ifadelerini kullandı.