CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştiriliyor. Saat 10.00'da başlayan kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi belirlenecek. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman da adaylıklarını açıklamışlardı. CHP tüzüğü gereği genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde beşinin, yani yaklaşık 70 delegenin imzası gerekiyor.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşması ayakta alkışlandı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı konuşmada, kurultayda kadın olarak seçilmesini sağlayan kişinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade ederek Atatürk'e teşekkür etti. Çerçioğlu ayrıca İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğunu ifade etti. Başkan Çerçioğlu’nun sözleri salondan yüksek alkış aldı.

Çerçioğlu konuşmasında, "Biz mücadelesini Kuva-i Milliye’den, sözünü Hrant Dinklerden Uğur Mumculardan, azmini Türkan Saylanlardan, isyanını Pir Sultanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit’in güvercinlerinden ve iradesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış bir neslin evlatlarıyız" dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşması salonda hazır bulunan partililer tarafından ayakta alkışlandı.