Ankara’nın Çankaya ilçesinin Küçükesat semtinde yaşandığı iddia edilen olayda, Volkan Uzun isimli şahıs bakması için kendine emanet edilen köpeğe tecavüz ederek ölümüne sebep oldu. Köpeğe tecavüz etmekle suçlanan Volkan Uzun Twitter’da kısa sürede gündemin üst sıralarında yer aldı.

Binlerce hayvan sever, ilgili etiket ile paylaşım yaparak olaya tepki gösterirken, olayın duyulması sonrası failin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Uzun’un tutulduğu Esad Şehit Fahri Demir Polis Karakolu önünde hayvan severler toplandı.

SERBEST BIRAKILDI

Olay sonrası gözaltına alınan Uzun’nun serbest bırakıldığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı, Ceza Muhakemesi Kanunu’ndan (CMK) olaya atanan avukata ulaştığını duyurdu. İsmini vermek istemeyen avukat Uzun’un serbest bırakıldığını paylaşarak, failin avukatıyla da görüştüğünü, kendisinin ‘mala zarar verme’ nedeniyle suçlanan bir kişinin gözaltısına çağrıldığını, karakola geldikten sonra olayın köpeğe tecavüz suçlaması olduğunu öğrendiğini ifade ederek, böyle bir dosyada görevlendirildiğine çok üzüldüğünü söylediğini belirtti.

Volkan Uzun isimli şahsın sosyal medya hesaplarında Türkiye Gençlik ve Spor Teşkilatı ve Kızılelma Ocakları teşkilat başkanı olduğu yazıyor

“TECAVÜZÜ KABUL ETSEYDİ BİLE SERBEST BIRAKILACAKTI”

Avukat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayvanlara şiddetle ilgili kanunlara caydırıcı bir düzenleme getirilmediği sürece bu tip suçlar mala zarar verme olarak geçmeye devam edecek. Bir köpeğe tekme atmakla bir kapıya tekme atmak kanuna göre aynı şey. Bu durumun eşya hukukundan ceza hukukuna geçmesi gerekiyor. Bir hayvana tekme atmakla kapıya tekme atmak arasında bir fark olması gerekiyor. Bu şahıs serbest bırakıldı. Şayet tecavüzü kabul etseydi bile serbest bırakılacaktı. Şu anda bu konuda dava açılıp açılmayacağı belli değil. Nekropsi (otopsinin hayvana yapılanı) sonucunda tecavüze uğrayıp uğramadığı kanunen belirlenecek ve ondan sonra, o rapora göre yol alınacak yapılması gereken kanunun caydırıcı şekilde düzenlenmesidir, ses ne kadar yüksek ve gür çıkarsa hayvan cinayetleri, tecavüzü gibi olayların eşya hukukundan ceza hukukuna geçirilmesi o kadar daha ihtimal dahilinde olacaktır.”