Aydın Denge Gazetesi’nin sosyal medya hesabından ‘Sizden gelenler’ başlığıyla paylaştığı ve Aydın’da suların kirli olduğunun öne sürüldüğü paylaşımların yalan olduğu ortaya çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Laboratuvarı’nın uluslararası geçerliliği olan akreditasyon almasıyla beraber ‘kirli su’ algısı yaratmaya çalışan Denge Gazetesi’ne en sert tepki haber yapılan mahallelerin muhtarlarından geldi.

Sularında hiçbir problem olmadığını söyleyen Efeler Danişment ve Çine Saraçlar Muhtarları yaptıkları açıklamalar ile haberleri kınadı. Mahallelerinde şimdiye kadar sularla ilgili hiçbir problem yaşanmadığını söyleyen mahalle muhtarları, “ASKİ’nin hizmetlerinden çok memnunuz. Sularımızla ilgili hiç problem yaşamıyoruz. Bu haberleri nasıl yapabiliyorlar anlamış değiliz” ifadelerini kullandı.

Aydın’ın suyu sorunsuz

Öte yandan, vatandaşların aklını karıştırmak ve kirli su algısı yaratarak halk arasında paniğe neden olmak isteyen Denge Gazetesi’ne vatandaşlar da büyük tepki gösterdi. Paylaşımların yapıldığı iddia edilen bölgelere hemen giderek numune alan ekipler suda hiçbir problem olmadığını tespit etti.

Yapılan analiz sonuçlarının kendilerine de gösterildiğini söyleyen vatandaşlar, “Suyumuz gayet temiz ve berrak. İnsanların kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Biz belediyemizden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.