Koçarlı Belediyesi tarafından toplanan çöpler katı atık bertaraf tesislerine götürülmüyor. Bıyıklı mevkiinde belirledikleri bir alana ilçenin tüm çöplerini döken Koçarlı Belediyesi büyük yangına da davetiye çıkartıyor. Dün vahşi depolamanın yapıldığı alanda çıkan yangın Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından söndürüldü. Bölgenin ormanlık olması ve binlerce çam ağacının bulunması nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, “Getirdikleri çöpleri buraya döküyorlar. Bir gün bütün Koçarlı burası yüzünden yanacak. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sessiz

Konuyla ilgili defalarca ihbarda bulunulmasına rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sessiz kalması tepkiyle karşılanıyor. Koçarlı Belediyesi’nin vurdumduymazlığı nedeniyle hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından riskli görüntülerin meydana geliyor.

Koronavirüs pandemisinin olduğu günlerde bile vahşi depolamadan vazgeçmeyen Koçarlı Belediyesi ile ilgili Aydın Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün nasıl bir yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.