Başkan Günel, “Cumhur İttifakı’nın sözcüsü olarak konuşan meclis üyesi arkadaşım, merkezi hükümet ile yarışma cümlesi. Biraz önce merkezi hükümet adına burada yapılacak olan vaatleri sayarken sanki kendi belediyesinin vaatlerini sayarken hiç çelişki ifadesinde bulunmadı. Bu devlet sadece sizin devletiniz mi? Bu devlet hepimizin devleti. Kuşadası’ndan, Aydın’dan, 17 ilçeden bu devlete vergi gitmiyor mu? Belediye payı kesilmiyor mu? Devletin yapacak olduğu vaatleri kendi vaatleriniz gibi anlatacaksınız ondan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ifadelerini merkezi hükümetle yarışmayın diyeceksiniz. Asıl çelişki bu. İkincisi ASKİ’nin yolsuzluğu diye ifade ediyorsunuz, biraz önce ASKİ’nin faaliyet raporuna evet oyu verdiniz. Kendinizle çelişiyorsunuz. Bardağa boş tarafından bakarsanız yapılanları göremezsiniz, yıllardır görmüyorsunuz. Siz memnun olmayabilirsiniz ama Aydın halkı memnun ki yüzde 38’lerden 52’lere kadar Sayın Özlem Çerçioğlu’nu ve ekibini taşımıştır. Siz önce biz burada ne yaptık ki seçim kazanmayı hak ediyoruz deyin” dedi.

Sarıçay Barajı tartışmalarına da değinen Başkan Günel, “Günlerdir sürüyor. Sarıçay Barajı’nın parasını Aydın Büyükşehir Belediyesi ödüyor mu ödemiyor mu? Ödüyor. Burada ödeme konusu ayrı bir konu. Aydın Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koyuyor mu koyuyor. Herkes bundan hak etmediği halde pay almanın yolunu arıyor” dedi.

“Aydın’da yaşayanlar bundan zarar görecek”

Muhalefeti jeotermal üzerinden de eleştiren Başkan Günel, “Jeotermal konusunda söylemlerinizi aylardır dinliyoruz. Jeotermal ile tarım nasıl bağdaştırılır diye daha bir tane projenizi görmedim. Biz diyoruz ki, tarım zarar görecek, Aydın’da yaşayanlar zarar görecek, işte ölçümler diyoruz. Ölçümleri yaptık, sağlıklı diyorsunuz. Bundan ibaret değil. Aydın’a samimiyet ile sahip çıkmak zorundayız” dedi.