Başkan Çankır açıklamasında, “Birkaç gündür devam eden Sarıçay Barajı ile ilgili tartışmalar, Aydın Büyükşehir Belediyesi Barajın tüm maliyetinin, son kuruşuna kadar Belediye tarafından, yani Aydın halkı tarafından ödeneceğini belgeleriyle ortaya koymasına karşın devam ediyor. Bugün de İktidar Partisi Aydın İl Başkanı diyor ki “önemli olan toplanan vergilerin doğru yönlendirilmesidir”. AKP iktidarı 18 yıldır bunu yapıyormuş. 18 yıldır Akp iktidarı zamanında vergiler doğru yönlendiriliyormuş. Mevkidaşım, Akp İl Başkanının dediğine katılıyorum fakat vergiler halka değil ‘’birilerine” doğru yönlendiriliyor. 3 kuruşluk işi 30 kuruşa yaptırmakla ün kazanmış, gerekli olan her şeyi vaat etmiş ancak yapmamış iktidar sahipleri önce bu vergileri kalem kalem açıklayarak halkın vicdanını tatmin edecek şekilde şeffaf olması gerekir. Özelleştirmeler adı altında ülkemize ait ne varsa satan, yap işlet devret modeli ile halktan alıp yandaşa hizmet etmeyi benimseyenlere soruyorum. Devletin kasasında hiç mi para kalmadı ki yap işlet devret modeli ile bu halkın sırtına yük oluyorsunuz? İnsanlar siz birilerini zengin edin diye geçmediği köprülerin, gitmediği hastanelerin paralarını neden ödüyor?” dedi.

Açıklamasında AKP’yi hizmet üzerinden de eleştiren Başkan Çankır, “Aydın'da vaat ettiklerinizle yapıcı değil yıkıcı, yaptıklarınız ile değil yapamadıklarınızla nam saldınız. Son olarak Sarıçay Barajı'nı yapıyoruz diye açıklamalar yapıyorsunuz ama parasını Aydın Büyükşehir Belediyesi karşılıyor, yani anlamazsınız ama daha açık şekilde söylemek gerekirse Aydın halkı karşılıyor. Hem vergi topluyorsunuz, hem yapmıyorsunuz, hem de sahiplenmeye çalışıyorsunuz. Tekrar tekrar soruyorum, eğer bu bir devlet yatırımı ise ASKİ Genel Müdürlüğü 569 milyon lirayı neden ödüyor? Madem vergileri doğru yönlendiriyorsunuz Sarıçay Barajının maliyetini neden karşılayamıyorsunuz? Şehir Hastanesi, Adliye Sarayı, Otoban, Çıldır Havaalanı neden yapılmıyor? Sözde Aydın'ın iktidar temsilcileri bu konuda neden sessiz ve çaresiz kalıyor? Devletten Aydın gibi bir kenti hizmet anlamında mahrum bırakmak nasıl bir beceri ürünüdür?” ifadelerini kullandı.

Başkan Çankır açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Beceriksizliklerinizi bizlerin öncülük ettiği hizmetleri yapıyormuş gibi anlatmaktan vazgeçin. Siz hizmeti birilerine, biz halka yaparız.  Yapılacak olan genel seçimlerde sizlerin seçim broşürlerini hiç sizlere sormadan hazırlayabilir, renkli kuşe kağıtlara "Çıldır Havaalanı ihalesi bu ay yapılıyor, Şehir hastanesi, Adliye Sarayı temelleri atılıyor, Denizli-Aydın otobanı bu sene bitiyor." şeklinde bastırabilir sizlere gönderebiliriz. Maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarıçay Barajını kendiniz yapmış gibi anlatıyorsanız baya zor durumda olduğunuz aşikar, e bize düşende zorda olana derman olmaktır. Tıpkı Aydın halkına derman olduğumuz gibi.