Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, koronavirüs pandemisi öncesinde düzenli olarak yaptığı basın toplantılarının normalleşme sürecinden sonraki ilkini gerçekleştirdi. Aydın’da görev yapan gazetecilerle Amara Sealight Otel’de bir araya gelen Başkan Günel, gazetecilerden gelen tüm soruları içtenlikle yanıtladı.

Muhalefet tarafından öne sürülen FETÖ iddiası, Kuşadası Belediyesi’nin mali durumu, ARYA, trafik sakinleştirme projesi, belediye dükkanları gibi çok sayıda konuyla ilgili detaylı açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kendisini gazetecilerle soru-cevap şeklinde bir oturum yaptığı için tebrik eden basın mensuplarına, “Saklayacak bir şeyleri olmayanların, çekinecek bir şeyleri yoktur” dedi.

Toplantıya katılan basın mensupları ise Başkan Ömer Günel’in tavrının diğer belediye başkanlarına örnek olmasını istedi.

“Çökenleri kaldırdık”

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden önce AK Parti’nin adayı Fuat Akdoğan’ın ‘Kuşadası’na çökmeye geliyorlar, mafya geliyor’ gibi iddialarının hatırlatıldığı bir soruya yanıt veren Başkan Günel, “Bir çok iddia ortaya kondu. Biz tam tersi çökenleri kaldırdık. Belediye dükkanlarına çökmüşlerdi, ihaleyi yeniden yaparak kamunun hizmetine dönmesini sağladık. İhaleden önce yılda 8 milyon lira kasamıza giriyordu. Bizden sonra 18 milyon giriyor. Yılda 10 milyon gibi bir rakam birilerinin cebine giriyordu. Bizimle kente adalet geldi. Sıfır işgaliye ile yakınlarına hoşgörü gösterenlerin de dönemi kapandı. Kurallar herkes için geçerli. Onun amcası, bunun dayısı dönemi Kuşadası’nda sona ermiştir” dedi.

“Trafik Sakinleştirme Projesi gecikmiş bir projeydi”

Trafik Sakinleştirme Projesi’yle ilgili konuşan Başkan Günel, “Tek yön gecikmiş bir projeydi. 4 belediye başkanımız geçmişte adımlarını attı ancak baskıya dayanamadığı için geri adım attı. Bu projeye Kuşadası için çok önemli bir proje. Kuşadası artık bir kasaba değil. Kent olmanın da kuralları vardır. Bugün herkes kendi ön görüsüyle yorum yapıyor ancak biz bu projede uzman bir ekiple çalıştık. Bugün Bodrum’u, Çeşme’yi kimse tartışmıyor. Dününü de kimse hatırlamıyor. Bize muhalefet etmeye ant içmiş bir kesim var, onlar köpürtüp köpürtüp karşımıza çıkartmasaydı bu sürecin alışılması 2 ayı geçmezdi. İnsanları bilinçli olarak bu konuda motive eden bir kesim var. Bizim bu projeden geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Hiçbir sıkıntımız yok. Kurallara uyulduğu sürece Kuşadası’nda trafik sorunu bu uygulamayla sona ermiştir. Bir iki eksik kalmış dokunuş var, onları da sezon sonu yapacağız” dedi.

“ARYA’yı küçülteceğiz, belediyenin esnafa rekabet etmesine karşıyım”

Kuşadası Belediyesi’ne ait ARYA şirketiyle ilgili ‘kapatılacak’ iddialarına yanıt veren Başkan Günel, “ARYA’yı 13 milyon borçla devraldık. Ciddi bir personel söz konusu. 13 milyon borçla devraldık. Esnaf mal vermez haldeydi. Esnaf belediyenin şirketine malzeme vermek istemiyor, çünkü parasını alamıyor. Geçen sene de arzu ettiğimiz verimliliği yakalayamadık. Ben belediyenin ticaret yapmasını doğru bulmuyorum. Belediyenin ticaretle işi olmamalı. Çalışan personeli denetlemesi de mümkün değil. ARYA’nın mevcut haliyle ayağa kalkması imkansız, kapatmayı değil ancak küçültmeyi düşünüyoruz” dedi.

“3 dava aldım, 3’ü de beraat etti”

Yandaş medyada yayınlanan FETÖ iddialarını da yanıtlayan Başkan Günel, mesleğinin avukatlık olduğunu hatırlatarak, “20 yıllık 3 müvekkilim böyle bir soruşturma geçirdi. Bu insanlar 20 yıl boyunca bana para ödedi, ekmek verdi. Başlarına böyle bir şey geldiğinde yapamam demek vefasızlık olur. Sadece bu 3 arkadaşımın FETÖ soruşturmasında avukatlıklarını yaptım. 3’ü de beraat etti. Bu durumda ben FETÖ’cüysem hırsızın avukatı hırsız, katilin avukatı katil olması gerekiyor. O dönemde bu davaları alanlar 50 bin liradan alıyordu. Bize gelen 15’in üzerinde dosyayı da biz prensip kararı alarak geri çevirdik. Benimle ilgili bu dedikoduyu sağda solda yapan arkadaş ise hepsini aldı” dedi.

Seçim vaatlerinin durumuyla ilgili tek tek bilgi verdi

Seçim vaatlerinin hatırlatılması üzerine projelerin durumunu tek tek açıklayan Başkan Günel, “Özlem Başkanım benden otogar alanı istedi. Götürdüm Genel Sekreterimize teslim ettim. Süreç başlayacak. Bu kente kent meydanı kazandırmak istiyorum. Otogar, belediye hizmet binası ve kent meydanı birbirine bağlı projeler. Gündemimizde devam ediyor. Marina karşısında bulunan KEGEV alanıyla ilgili projemiz hazır. Meclis üyelerimize sunmaya başladım, mutabık kalırsak Ağustos ayında ihaleye çıkıyoruz. Toprak Saha’nın projesi çok güzel oldu. AK Parti grubuna da sunacağım. Onu da Ağustos ayı meclis toplantısına getireceğim” dedi.