Başkan Günel’in mecliste yaptığı “Hatırladığım kadarıyla geçmiş iktidar dönemlerindeki ilk yıl faaliyet raporlarına evet oyu verilmiştir. Bu dönemde red oyu verildiğine göre başarıyoruz doğru yoldayız arkadaşlar" şeklindeki konuşması Kuşadası halkı tarafından sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Kuşadası tarihinin en başarılı belediye başkanı olmasına rağmen AKP grubunun faaliyet raporu oylanırken tamamen siyasi, anlaşılmaz ve savunulamaz bir kararla “ red “ oyu vermesine Başkan Günel’in yanı sıra Kuşadalılar da sert tepkiler gösterdi. Kuşadası halkının sosyal medyadaki tepkilerinin ardından bir açıklama yapmak zorunda kalan AKP ilçe yönetimi, gelişmeleri çarpıtarak, ortaya partileri adına somut hiçbir hizmet olgusu koymadan yaptığı yazılı açıklama da büyük tepki gördü. AKP ilçe yönetimine en büyük tepkiyi de CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek koydu. CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Kuşadası tarihinin en başarılı belediye başkanı olduğuna dikkati çeken Gürbilek, “ Bir anlamda Kuşadası gerçek hizmetle Başkan Günel sayesinde tanıştı. Başkan Günel’in yatırımları ve hizmeti öne alan yönetim anlayışı altında ezilen AKP grubunun ve ilçe yönetiminin ısrarla mecliste verdikleri red oyunu savunma çabaları nafile çabalardır. AKP ilçe yönetimi tarihin en başarılısı olan Başkan Günel’e çamur atmak yerine kendi dönemlerinde eğer varsa yaptıkları hizmetleri anlatmasını ve Kuşadası kamuoyuna aktarmasını beklerdik. Şimdi buradan ben AKP ilçe yönetimine ve AKP meclis grubuna soruyorum. 2004-2009 yılları arasında yerelde de iktidar olan ve 2003 yılından beri genelde iktidar koltuğunda bulunan AK Parti bu tarihe kadar Kuşadası’na hangi hizmeti vermiştir. Kuşadası’nın hangi mahallesine bir çivi çakmıştır. Bir ucube haline gelen ve hala daha 2013 yılından beri bitirilemeyen Kuşadası çevre yolu buna en güzel ve anlamlı örnektir. AKP ilçe yönetimi eğer varsa bir mahallede hizmetleri veya çaktıkları bir çivi, göstersinler ben CHP ilçe Başkanı olarak ceketimi oraya asacağım” dedi.

CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AKP grubunun 2009 yılından beri CHP’nin yerel iktidarlarının ilk yılında red oyu vermediklerini hatırlatarak, “ Başkan Günel’in Kuşadası halkına yaşattığı hizmet ve yatırım yağmuru altında ezilen AKP ilçe yönetiminin yazılı açıklamasında gerçekleri çarpıtması da ayrıca manidardır. Bilinmesini isterim ki, AKP grubu, 2009 yılından beri CHP’li yerel yönetimlerin ilk yılında faaliyet raporuna kesinlikle red oyu vermemiştir. 2009 yılında evet oyu veren AKP’li meclis üyeleri, 2010 yılındaki faaliyet raporu oylamasına ise mazeret göstererek katılmamıştır. 2011 yılında ise iki AKP meclis üyesinden biri evet, biri de çekimser oyu vermiş, 2013 yılında da 2 AKP meclis üyesi çekimser oyu vermiş ve yine hayır oyu vermemiştir. 2015 yılında da red oyu vermeyerek çekimser oyu veren AKP grubu ne yazık ki Kuşadası tarihinin en başarılı belediye başkanı Ömer Günel’in ilk yıl faaliyet raporuna ise red yani hayır oyu vermiştir. Gerçekler bundan ibarettir. Ayrıca, meclis toplantısı sırasında Başkan Günel’in konuşmasının ardından AKP meclis grup başkanı Sayın meclis üyesinin “ Başkan Günel’i başarılı bulduklarını ancak yine red oyu verdikleri yönündeki açıklamaları da gerçeklerin net şekilde anlaşılmasına en güzel örnektir “ diye konuştu.