Bir süredir  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik İzmir merkezli bir internet sitesinden yapılan gerçek dışı haberlere Aydınlılar büyük tepki gösterdi. Çok sayıda siyasetçi, iş insanı ve vatandaşlar sosyal medya üzerinden Başkan Çerçioğlu’na destek mesajı paylaştı.

Başkan Öndeş: Topuklu Efe gururumuzdur

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Öndeş, “Çalışkanlığı, memleket sevdası ve başarılarıyla halkın takdiri ve teveccühüne mazhar olmuş, yaptığı emsalsiz çalışmalar ile milletin gönlüne taht kurmuş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu aleyhine yapılan asılsız ve çirkin haberleri şiddetle kınıyorum. Bazı çıkar odaklarınca kasıtlı ve maksatlı bir şekilde yürütülen sistematik karalama kampanyaları asla başarıya ulaşmayacaktır. Topuklu Efe gururumuzdur. Her zaman yanındayız” ifadelerini paylaştı.

Başkan Özcan: Aklını kiraya bırakmış meczup kalemler

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, “Son zamanlarda aklını kiraya bırakmış meczup kalemler onların sözüm ona yönettiği haber siteleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na karşı bilinçli bir şekilde alçakça iftira da bulunuyor. Vicdanlarını satılığa çıkarmış iftirayı iş edinmiş tetikçilik yapan sözüm ona gazeteciler. Senin sözün hiçbir Cumhuriyet halk partiliyi Karalamaya yetmez ki Aydın Büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu için hiç yetmez gazetecilik gibi bir onur sana fazla gelmiş bu mesleğinle ikisi yüz karası olma Yolunda emin adımlarla ilerliyorsun. Göreve geldiğinden bu yana yaptığı hizmetler ve sosyal belediyecilik markası ülkeye bir şehirlerimize sevdalı güler yüzlü yurttaşlarımızın gönlünde taht kuran Özlem Çerçioğlu olduğu gibi bugün ve yarın Cumhuriyet Halk Partisi  Söke İlçe Örgütü olarak yanındayız. Hepsi birleşip üstümüze gelseler ne fayda? Ellerindeki güçle yalanı iftirayı meşru kılsalar da bizler adalet yolundan doğruları şiarımızla yürümeye ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Güç,  para değil vicdandır. Ne mutlu Aydın’ın en vicdan sahibi başkanı Özlem Çerçioğlu’dur” dedi.

CHP’li Gürbilek: Saygısızlığa kayıtsız kalmayacağız

Başkan Gürbilek, “Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na yapılan hakaret içerikli çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendini sözde gazeteci diye adlandıran bu şahsiyetler Özlem Başkanımız üzerinden prim yapmaya çalışmaktadır. Ancak şu bilinmelidir ki Özlem Başkan yalnız değildir. Yapılan her türlü saygısızlığa kayıtsız kalmayacağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Başkan Çankır’dan sert tepki: Kalemini ve aklını kiraya vermiş

Başkan Çankır, “Son günlerde kalemini ve aklını kiraya vermiş bazı haber sitelerinin sahipleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na karşı bilinçli ve alçakça iftirada bulunuyor. Eyy vicdanını satılığa çıkartmış, iftirayı kendine şiar edinmiş, gazetecilik adı altında tetikçilik yapan sözde gazeteci. Senin kalemin hiçbir CHP'li karalamaya yetmez. Hele Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nu karalamaya hiç yetmez. Gazeteci olmak belli ki sana fazla gelmiş. Gazetecilik mesleğinin lekesi, yüz karası olma. Bu şehri emanet aldığından günümüze yaptığı hizmetlerle, gülen yüzü ve şehre sevdası ile vatandaşlarımızın gönlünde taht kuran Özlem Çerçioğlu'nun dün olduğu gibi bugün ve yarın da CHP Aydın İl Örgütü olarak arkasındayız” dedi.

Aytaç Toker: Son günlerde bazı iftira odaklı haber siteleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na karşı saldırı bulunuyor. Bir kadının, bir annenin bu kadar başarılı olmasını hazmedemeyenler, önce kafalarında kurup sonra yazıp ve buna haber diyerek servis ediyor. Bu şehrin en büyük şansların biri olan Özlem Çerçioğlu'nu bu şekilde karalamak iftira atmak yerine çalışın çıkın karşısına seçimlerde, en azından onurlu bir şekilde kaybetmiş olursunuz. Vicdanını, kalemini kiraya verenler, yüreğine halkını sığdırmış Özlem Çerçioğlunu anlamazlar, anlayamazlar.

Merve Saatçi: Her geçen gün bir takım şer odaklarınca Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu hakkında kin ve nefret söylemleri içeren haberlere yer veriliyor. Basın özgürlüğü adı altında kişisel çıkar elde etmek, nema beklemek gayretiyle kaleme alınan bu haberler haddi aşarak herşeyden önce bir eş, bir anne, bir kadın olan Sayın Çerçioğlu’na karşı yapıldığını unutmamak da fayda var. Bu kimseler maddi amaçlar uğruna haddi aşmakta hiçbir mahsur görmeyen insanlıktan uzak, vicdandan muaf şahıslar olduklarını her geçen gün gözler önüne seriyorlar. Başkanımıza yapılan, söylenen her kötü eylem, her çirkin söz onu baş üstünde tutan, vekillikten başkanlığa kadar layık gören Aydın halkına yapılmaktadır. Takdir halkımızındır.

Ulvi Yıldırımkaraman: Özlem Çerçioğlu Aydın Halkıdır. 10 yıldır AYDIN’ımızda ; CHP ve Özlem ÇERÇİOĞLU gerçeği var. Sosyal belediyeciliğin özü, Fakir Fukaranın tek güvendiği, Üreticinin sözde değil,Özde destekçisi, Sanayi ve Turizm in öncüsü, Halkın başkanı , Özlem ÇERÇİOĞLU; halkına hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyor.