Efeler Belediyesi’nin ilaçlama ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. Yapılan alımların, nüfus artışının olmamasına rağmen bir önceki dönemin iki katı olması akıllarda soru işareti oluşturmuştu. İlaçlama için alınan ürünlerin yaklaşık maliyeti 1 milyon liraya tedarik edilebilecekken Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın döneminde bu ürünlerin tam 2 milyon liraya tedarik edildiği öne sürüldü.

Diğer dönemlerin toplamı Atay dönemi etmiyor

Efeler Belediyesi’nde Fatih Atay’ın Başkan, kardeşi Eralp Atay’ın da Sağlık İşleri Müdürü olduğu dönemde 2019/231535 sayılı ilaçlama ihalesinin bedeli 1.989.000 TL. Önceki dört yılın toplam bedeli ise 1.903.874 TL.

Dört yılda yapılan alımın toplamından fazla Fatih Atay’ın döneminde alım yapılmasının nedeni bilinmiyor.

Fatih Atay sessiz, vatandaş yanıt bekliyor

İddialar karşısında Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay sessizliğini koruyor. Şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapamayan Başkan Atay’ın sessizliğinin şüpheleri arttırdığını söyleyen vatandaşlar, “Fatih Atay, Efeler halkının parasının hesabını vermeli. Aradaki farkı çıkıp açıklasın. Bu fark neden meydana geldi?” dedi.

Efeler aynı Efeler

Efeler Belediyesi’nin hizmet sınırlarının artmaması, ilçe sınırlarının genişlememesine rağmen milyonluk artışın nedenini kamuoyuna açıklamaktan kaçınan Başkan Fatih Atay’ın iddialar karşısında nasıl bir cevap vereceği merak ediliyor.