Sakarya'nın Hendek ilçesi bu sabah şehrin bir çok noktasından duyulan patlamayla sarsıldı. İlçede bulunan havai fişek fabrikasında, 150-200 çalışanın içeride bulunduğu sırada bir patlama meydana geldi. Olay yerinde sevk edilen itfaiye ekipleri zaman zaman tekrarlanan patlamalar nedeniyle alevlere müdahale etmekte zorlanırken, bölgedeki endişeli bekleyiş sürüyor. Patlamada iki kişi hayatını kaybetti, 73 kişi de yaralandı.

Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiinde bulunan havai fişek fabrikasında, saat 11.10 sıralarında büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Sakarya’nın yanı sıra komşu il Düzce’den de duyulan patlamayla birlikte gökyüzüne dumanlar yükseldi.

Havai fişekler, gökyüzünde ardı ardına patlamaya başladı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı binaların camları kırıldı. Çevrede bulunan evlerde yaşayanlar büyük korku yaşadı.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri, çevredekileri uzaklaştırdı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında da fabrikada havai fişekler patlamaya devam etti. Patlamanın etkisiyle fabrika binalarının kapılarının ve çatılarının uçtuğu görüldü.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ, 73 YARALI

Bakanı Fahrettin Koca, iki kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralı olduğunu söyledi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, şunları kaydetti:

Sakarya Hendek'te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var.