Rapora göre yılın ilk 6 ayında ATV en çok şikâyet edilen kanal oldu. ATV hakkında RTÜK’e 90 bin şikâyet yapıldı. Taşcı, “Bu kanalla ilgili görüşülen dosya sayısı sıfır. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in iktidar yanlısı ATV kanalının hamisi, koruyucusu gibi davrandığının belgesi. Resmen Şahin tarafından ATV’ye dokunulmazlık zırhı giydirilmiş durumda” dedi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, muhalif kanallara ihlal iddialarında bile üst sınırdan ceza veren RTÜK, şikâyet rekoru kıran ve iktidara yakınlığı ile bilinen kanallarda yaşananları görmezden geliyor. CHP kontenjanından RTÜK’e seçilen Taşcı tarafından hazırlanan çalışmada, aldığı birden fazla maaşla bilinen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in iktidar yanlısı kanalları nasıl koruyup kolladığı anlatıldı.

“YILIN İLK ALTI AYINDA RTÜK’E EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KANAL ATV”

Taşcı’nın raporuna göre, Ocak 2020-Haziran 2020 tarihleri arasında RTÜK’e en çok şikâyet edilen kanal ATV oldu. Bu kanal izleyiciler tarafından 89 bin 987 kez RTÜK’e şikâyet edildi. ATV’ye yönelik şikâyetlerin ilk sırasında Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli program yer aldı.

Müge Anlı, araç içerisinde kendisine migren iğnesi yapmayan sağlık çalışanlarını hedef göstermişti. İlhan Taşcı, sağlık çalışanlarını korona günlerinde hedef alan bu yayın nedeniyle RTÜK Başkanlığına şikayet ederek, yayının incelenmesi için başvurmuş, ancak Üst Kurul herhangi bir işlem yapmamıştı. RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, 6 ay boyunca yurttaşların, izleyicilerin şikayet ettiği bir kanalla ilgili tek bir dosya bile Üst Kurul gündemine alınmamasını eleştirirken, “İktidar yanlısı kanallar, RTÜK Başkanı Şahin’in koruması altında. Açıkladığım veriler bunun açık ispatıdır” dedi.

“EBUBEKİR ŞAHİN RTÜK’ÜN GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİNİ ENGELLİYOR”

Ebubekir Şahin’in Abdülhamit’e ilişkin TELE 1 kanalındaki eleştiriler üzerine gece yarısı tweet atarak, inceleme başlattığını duyurmasını anımsatan Taşcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“RTÜK Başkanı’ndan aynı çevikliği, hızı, havuz kanalları için de bekliyoruz. İzleyicilerin, yurttaşların 90 bin şikâyeti ortada dururken, tek bir rapor düzenlenmemesi, bu şikâyetlerin görmezden gelinmesi görevi kötüye kullanmaktır. RTÜK’ün yasal görevleri arasında bu şikâyetleri değerlendirmek de vardır. Ama Ebubekir Şahin, kendi siyasi bakışıyla Anayasal bir kurul olan RTÜK’ün görevini yerine getirmesini engelliyor. Anayasa ve yasalarla verilmiş görevi, siyasi hesaplar ve bakış açısıyla yerine getirmiyor. Kurum yasada belirtilen görevini yerine getirse zaten bu kadar şikâyetten sonra ATV hakkında en azından birkaç dosya Üst Kurul gündemine getirilir ve görüşülerek, karara bağlanır.”