Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan ve bölgenin en gözde koylarından olan Kuleli Koyu’nda yer alan Kuleli Plajı’nı özel bir şirket, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden 3 yıllığına kiraladı.

Birgün‘den Aycan Karadağ’ın haberine göre; şirket kiralamasının ardından plaj “İslami konseptli” plaj haline getirdi.

Sahil şeridi ile denizi demir konstrüksiyon ve bezlerle perdeleme yapıp, ikiye bölen şirketin, kıyı kanununu da çiğnedi ifade edildi. 3621 Sayılı Kıyı Kanununun, Kıyının Korunması, yapı yasağı, kıyı ve denizde yapılacak yapılar başlığı altındaki 6. Maddesinde, “Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, curuf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez” ifadeleri yer alıyor.

Halk tepki gösterdi

Sosyal medyada yayınlanan haremlik-selamlık plajın görüntüleri tartışmalara yol açarken, bölge halkı da uygulamaya tepki gösterdi. Tepkiler sonrası şirket, sadece bez perdeleri kaldırdı.

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gül Bahar Edik Kayhan, ilgili kurumlardan kiralamalar yapılsa dahi kıyıların kullanım hakkından tüm vatandaşların yararlanması gerektiğini ifade ederek, Fethiye Belediye Başkanlığı’na, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’ne, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü Fethiye Çevre Şube Müdürlüğüne itiraz dilekçeleri verdi.