Aydın’ın eski belediye başkanlarından Hüseyin Aksu’nun Tabakhane Deresi’yle ilgili açıklamalarına Polat Bora Mersin’den yanıt geldi. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mersin, “Normalde şehrimizde şu ya da bu şekilde hizmetlerde bulunmuş kişilere ilişkin açıklama yapmaya özen gösteririm. Ancak bugün, 90’lı  yıllarda şehrimizde hasbel kader Belediye Başkanlığı yapmış olan bir zatın baştan aşağı belirsizlikle bezenmiş cümlelerini içeren beyanını okuyunca ister istemez meğer bu şehir yıllar evvel nasıl bir tehlike atlatmış dedim” dedi.

Tabakhane Deresi’nin bakım sorumluluğu ile ilgili bilgi veren Başkan Mersin, “Eski Başkan; ilçemizin içinden geçen derenin bakım sorumluluğu ile ilgili o kadar talihsiz ifadeler kullanmış ki, bu adam yıllarca nasıl belediye başkanlığı yapmış şaşıyor, Aydın’ı da Allah korumuş diyorum. Sorumluluğunun kendisinde olduğu DSİ tarafından da kabul edilen, hukuken de aleni olan bir konuda halen daha laf olsun diye konuşmuş. Sayın eski başkan, Senin bu konularda yeterlilik düzeyini bu vesile ile görmüş olduk. Ha, DSİ gel şöyle bir proje yapalım birlikte derse Belediyeye yapılır o ayrı konu ama sana bir şey hatırlatmak istiyorum; Yıllar evvel çavuş köprüsünün altına yaptın öngermeli pabuçları, DSİ; “hop kardeşim hayırdır“ dedi, kaldın öyle. Hadi hatandan döndün dönmesine de oraya yaptırdığın masrafa yazık değil mi? Günah değil mi? Beytül mal değil mi? İşte sizlerin bu halinizi gören Aydın halkı sizlerin ruhsatını iptal etti, en sonunda işin ehlini getirdi oturttu o koltuğa, dümende hep sen ol dedi her seçimde” dedi.

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin açıklamasının devamında, “Şehirde yaptığın uygulamalar sonrası ödenen tazminatlara hiç girmiyorum bile. Ya da mağdur ettiğin insanların bir dernek çatısı altında toplanmaları halinde üye sayılarının kaç bin kişi olacağını da söylemiyorum. Ancak Bay Eski Başkan; hatanla, günahlarınla yapmışsın bir dönem bu görevi, yaşın başında kemale ermiş, artık belli ki okumuyorsun da bırak eski yanlış bildiklerin üzerinden açıklama yapmayı otur sallanan koltuğuna, al sütlü kahveni, çek dizlerinin üzerine bir ince battaniye, emekliliğinin keyfini sür. Dümen emin ellerde sen hiç kafanı yorma” ifadelerini kullandı.