Kuşadası’nda sahte hesaplardan yapılan paylaşımlar vatandaşın tepkisini toplamaya başladı. Kuşadası Sosyal Medya Harekatı, Şikayet Var Kuşadası gibi hesaplardan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi hakkında algı yaratmak için çok sayıda paylaşım yapılıyor. Yapılan paylaşımların tamamı yalan ifadelerden oluşuyor.

Eski belediye başkanı tarafından yönlendirildiği söylenen hesaplardan vatandaşın beyanıymış gibi yapılan paylaşımlarla algı yaratılmak isteniyor. Sahte hesaplardan ASKİ hakkında algı yaratmak için Kuşadası’nda su kesintisi olduğunu ve bunu da vatandaşın sayfaya yazarak şikayette bulunduğu paylaşıldı. Ancak yapılan araştırmada Kuşadası’nın hiçbir bölgesinde su kesintisinin olmadığı öğrenildi.

Eski belediye başkanı ve oda başkanı fonluyor

Sahte hesapları kullananları eski belediye başkanı ve Kuşadası’nda bir oda başkanının fonladığı ifade ediliyor. Oda başkanının danışmanı tarafından yönlendirilen sahte hesaplar için Oda bütçesinden harcama yapıldığı öğrenildi. Yine aynı sahte hesaplar için Oda’ya ait ekipmanların kullanıldığı öne sürüldü.

Hukuki süreç başlatılıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ hakkında yapılan gerçek dışı paylaşımlar nedeniyle ASKİ’nin hukuki süreç başlatacağı öğrenildi.