Konuyla ilgili olarak partisi adına konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan “Sayın Hamza Yerlikaya hangi liyakatiyle acaba şu anda Vakıfbank’ın yönetimine atandı biz bunu çok merak ediyoruz. Ekonomiyle ilgili hiçbir eğitimi yok. Tek bir vasfı var, güreşçilik. Acaba ne yapacak Sayın Hamza Yerlikaya? Kredi verilirken vatandaşa nasıl künde atılır, vatandaş nasıl taklaya getirilir, vatandaş nasıl tuş edilir, yandaş olmayan şirket nasıl kündeye getirilir ve tuş edilir, acaba bunu mu öğretecek yönetim kurulunda? Bunu çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Grubu adına konuşan Özgür Karabat da  “Atadığınız, atama yaptığınız yerler ‘kanka yönetim kurulları’ değil, banka yönetim kurulları farkında mısınız?” diye sordu, Yerlikaya’nın ataması için de “Sporcular hepimizin sporcusu. O sporculara da yazık etmeyin, milleti kündeye getirmeyin, milleti tuş etmeyin” dedi.

“NE YAPSAK AZDIR”

AKP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Tamer Dağlı ise Yerlikaya’nın atanmasına yönelik eleştirilere de şu yanıtı verdi:

“Hamza Yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur. Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. Hamza Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır. Eğer Hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım.”