Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başlattığı Milli Tarım hamlesi büyümeye devam ediyor. Koronavirüs günlerinde bile üretimden vazgeçmeyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları’ndan üretilen binlerce fideyi Aydınlılara dağıtmıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fideleri yeri müsait olan vatandaşlar bahçelerine, olmayanlar ise evlerinin balkonlarında saksılarda yetiştirmeye başlamıştı.

Fideler büyüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan fideleri bahçelerine eken vatandaşlar ürün almaya başlıyor. Tamamen yerli ve milli olan, Aydınlıların sandıklarından çıkan tohumlarla üretilen fideler vatandaşların bahçelerinin en güzel köşelerinde yerlerini aldı.

“İlk mahsulü Özlem Başkanımıza götürmek istiyoruz”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan fidelerden aldıklarını ve bahçelerine ektiklerini söyleyen Duygu Serbes Mutlu, “Özlem Başkanımızın projesi çok önemli. Hemen biz de fidelerden alarak yerli üretime katkı sağlamak istedik. Bahçemize ektik. Fidelerimiz büyüdü. İlk mahsulümüzden Özlem Başkanımıza hediye etmek istiyoruz. Ürünler yeniden tohum verecek. Yakınlarımıza da dağıtacağız. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.