31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde göreve gelen AKP’li Nedim Kaplan ve yönettiği Koçarlı Belediyesi’yle ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Koçarlı’da yaşayan vatandaşlar hizmet noktasında memnun olmadıklarını ifade ederken, bazı usulsüzlük iddiaları da ilçede konuşulmaya başlandı.

“AKP İlçe Yönetimi ‘belediye binası restore edilsin’ dedi, Başkan Kaplan yıktı, demir parası ortada yok”

İlçede merak edilen konuların en başında Koçarlı Belediyesi hizmet binasıyla ilgili iddialar yer alıyor. Koçarlı’daki kaynaklarımızdan edinilen bilgiye göre; AKP Koçarlı İlçe Teşkilatı tarafından Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a belediye hizmet binasının sağlam olduğu, restore edilerek uzun yıllar boyunca kullanılabileceği yönünde tavsiyede bulunuldu.

İlçe Teşkilatı’nın önerisini kulak ardı eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, binanın yıkılması ve yeni hizmet binası yapılması için harekete geçti. Eski hizmet binasının yıkım işleminden sonra yıkılan binanın demirlerinin satıldığı iddia edildi. Satılan demirlerden elde edilen gelirin nasıl faturalandırıldığı ise bilinmiyor.

Büyükşehir’i eleştir, parayı al

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik iftira içerikli yayın yapması için bir şahsa para ödediği de söyleniyor. Daha önce ‘evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütülen bir kişinin AKP’li Nedim Kaplan tarafından finanse edildiği, yakınlarının da Koçarlı Belediyesi’nde istihdam edildiği iddia ediliyor.

Çakırbeyli ihalelerinde soru işareti

Çakırbeyli’de düzenleme yapılacak alanlarla ilgili çıkılan ihalede de büyük sıkıntılar olduğu iddia ediliyor. Koçarlı’da yaşayan vatandaşları rahatsız eden konuyla ilgili Koçarlı Belediyesi’nden henüz bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar, “Bu konular Koçarlı’da konuşulduğu sürece kimsenin içi rahat etmez. Sabah ayrı, akşam ayrı şeyler duyuyoruz” şeklinde konuştu.