Türkiye’nin iki turizm merkezi  İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik  Aydın Denizli Otoyolu ayağı 8’nci kez ihaleye çıktı. GESİFED, AYTO ve çok sayıda STK’nın ihaleden önce açıklama yaparak bu kez ‘yapılabilmesini’ temenni ettiği otoyol ihalesi yine ertelendi.

İhalenin 8.kez ertelenmesinden sonra ilk açıklama AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’dan geldi. Posacı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüklerini söyleyerek hedefi 2023 göstererek umut dağıttı. Açıklamasının devamında muhalefet milletvekili gibi açıklamalarda bulunan Rıza Posacı, “Yeni firmaların katılımı olmuş sanırım. O nedenle Temmuz’daki ihaleyi bekleyeceğiz. İhaleyi biz değil bakanlık yapıyor” diyerek topu bakanlığa attı.

Aydın’ın en verimsiz milletvekilleri

Aydın-Denizli Otoyol ihalesinin 8.kez ertelenmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Aydın iktidar partisinden yatırım alamıyor. Milletvekilleri olarak en verimsiz dönemi yaşıyoruz. Bir ihale 8 kez ertelenir mi? Vatandaş ilk seçimde sandıkta yanıtını verir, kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.