Aydın Valiliği’ne atanan Hüseyin Aksoy Trabzon'da 1963 yılında dünyaya geldi Kamu Yönetimi okudu ve Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. 73. dönem Mülkiye İdari Amirlerinden olan Aksoy bu görevine 1985 yılında başlamıştır. Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi, Başbakanlık Müsteşarlığı, İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryası ,İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri gibi görevlerde bulunan Vali Aksoy’un görev yerlerinde halkla samimi ve sıcak bir ilişki kurduğu, örnek bir devlet adamı olarak gösterildiği öğrenildi.

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hemşehrisi

Aydın Valiliği’ne atanan Hüseyin Aksoy 1963 yılı Köprübaşı ilçesinde doğdu. Köprübaşı ilçesi önemli devlet adamları yetiştirmesiyle bilinen bir ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Adnan Kahveci, Alaattin Kurt, efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hemşehrisi olan Vali Hüseyin Aksoy’un ailesi de devletin çeşitli kademelerinde görev alıyor.

Tüm kardeşler önemli görevlerde

Yeni Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un kardeşleri de devletin önemli noktalarında görev yapıyor. Vali Aksoy’un annesi Hatice Aksoy ve babası Seyfettin Aslan Aksoy’un yetiştirdiği evlatları şu görevlerde bulunuyor :

Hüseyin Aksoy - Vali
Yavuz Aksoy - Avukat
Zafer Aksoy - Doktor
Fatih Aksoy - Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı
Hasibe Usta - Karadeniz Teknik Üniversitesi Denetçisi
Zehra İmamoğlu - Başbakanlık Daire Başkanı
Hasan Aksoy - Yüksek Jeoloji Mühendisi
Halil Aksoy - Telekom Müdürü
Nurten Baba Aksoy - Sigortacı

2008 yılında yılın ailesi seçildiler

Vali Aksoy’un ailesi 2008 yılında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Biz Bir Aileyiz-Türkiye Sofrası’ etkinliği kapsamında ‘yılın ailesi’ seçildi. Aksoy ailesinin ödülünü dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan vermişti.

Şehit Gaffar Okkan’ı örnek göstermişti

Halkla olan ilişkisiyle örnek bir devlet adamı olan Aydın’ın yeni Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Valisi iken katıldığı mezuniyet töreninde yeni mezun olan polislere Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı örnek göstermişti.

Vali Hüseyin Aksoy Diyarbakır’da yeni mezun olan polislere yaptığı konuşmasında, “Kurulduğu günden itibaren suç ve suçlular ile mücadelede önemli çalışmalar ortaya koyan, değişen ve gelişen suç türlerine göre kendisini sürekli geliştiren bir teşkilatın mensupları olarak buradan aldığınız eğitimde önümüzdeki süreçte Türkiye’de yürütülecek olan güvenlik hizmetlerinde önemli bir görev üstlenmiş olacaksınız. Bu görevinizi yerine getirirken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına, insan haklarına ve temel hukuk ilkelerine bağlı kalınız. Bunlardan saptığımız zaman farklı sorunların yaşandığını 15 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye’de hep birlikte gördük. Bunun için hukukun dışına çıkmadan, kanunların dışına çıkmadan, temel hak ve özgürlükleri koruyarak insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışı içerisinde bu görevimizi ifa edeceğiz. Önümüzdeki dönemde meslek içerisinde de farklı branşlarda yetişeceksiniz ve Türkiye’de vatandaşa hizmet etmeye devam edeceksiniz. Değerli, yeni polis memuru adaylarımız. Yapacağımız çalışmalarda görev yaptığımız yerde halkla bütünleşme, halkın yapısı ile uygun bir şekilde görev ifa etmeniz büyük önem taşıyor. Bu okulumuzun adını taşıyan Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü sırasında Diyarbakır halkı ile bütünleşmiş ve halkın büyük bir sevgisini kazanmıştı. Uğradığı bir terör saldırı sonucu yaşamını kaybetmiş, şehit olmuş ve onun adı da Diyarbakır’da ve Türkiye’nin birçok noktasında yaşamaya devam ediyor. Yaşadığımız, görev yaptığımız yerlerde halkla iç içe bütünleşmiş bir şekilde bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Ben yeni görevlerinizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının uygulanmasında halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında yürüteceğiniz bu çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.